Jakab Péter: a harácsolós, uzsorás kormányunk a kenyéren is nyerészkedik

Jakab Péter: a harácsolós, uzsorás kormányunk a kenyéren is nyerészkedik

Jakab Péter, a Jobbik elnöke folytatja pártja kampányát az áfacsökkentés érdekében.

A mai Facebook-psoztjában azt mutatta be, hogy egy kilogramm kenyér 400 forint:

"egy év alatt közel 10 százalékkal nőtt az ára. És a kormány még ezen is nyerészkedik, erre is rápakol 18 százalék áfát, amit mindenkinek ki kell fizetnie, a legszegényebbeknek is." 

Majd figyelmeztetett: 

"Megjegyzem, Írországban a kenyér után is nulla százalék áfát kell fizetni. Ott nem nyerészkednek. Főleg nem az alapvető élelmiszereken. Csak nekünk van ilyen harácsolós, uzsorás kormányunk. Még pár hónap, és véget vethetünk a hatalmuknak"

- tette hozzá Jakab Péter. 

Ahogy arról beszámoltunk, átfogó, az összes alapvető élelmiszert érintő áfacsökkentő javaslatot dolgozott ki a Jobbik. A terveket a héten ismertető Z. Kárpát Dániel elmondta, az írországi és hazai árakat összevetve több termék drágább Magyarországon, mint abban az Írországban, ahol a minimálbér többszöröse a magyarnak, és ahol kedvezményes áfakulcsokkal törekednek arra, hogy mindenki meg tudja vásárolni ezeket az alapvető élelmiszereket.

Az ellenzéki párt alelnöke annyit kért, hogy amit a kormányzat többletként beszedett az adófizetőktől, azzal csökkentsék az alapvető élelmiszerek adóját, ügyelve arra, hogy az árcsökkenéssel járjon együtt. Úgy vélte, ez egy etikai kódex révén oldható meg, melyet a nagy áruházláncok mellett a lehető legtöbb kiskereskedő is aláírhatna.