Itt a BL-nyolcaddöntők új párosítása

Itt a BL-nyolcaddöntők új párosítása

A címvédő és Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Chelsea másodszor is a francia bajnok Lille-t kapta ellenfélül a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének hétfői sorsolásán.

Az európai szövetség (UEFA) nyoni központjában technikai probléma miatt megismételt eseményen Cristiano Ronaldo és Lionel Messi csapata ugyanakkor elkerülte egymást, de mindkettő nehéz párharcra számíthat: a Manchester United az Atlético Madriddal, míg a Paris Saint-Germain a Real Madriddal találkozik a 16 között. A párosítások közül kiemelkedik még az Internazionale és a Liverpool nyolcaddöntője.

A végső sikerre esélyesnek tartott további klubok közül a Bayern München a kieséses szakaszba először eljutott Salzburggal, míg a Manchester City a Sporting Lisboával csap össze. Az olasz bajnokságban gyengélkedő Juventus az Európa-liga idei győztesével, a Villarreallal küzd meg a negyeddöntőbe jutásért.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A délben tartott sorsolást azért kellett megismételni 15 órakor, mert a procedúrát segítő szoftver meghibásodott. Emiatt a Manchester Unitedet előbb hibásan a Villarreallal párosították össze, noha a két együttes korábban csoportellenfél volt, azaz ez a párosítás szabályellenes, majd az angol csapatot nem adták hozzá az Atlético Madrid lehetséges ellenfeleit tartalmazó tálhoz, amelyben viszont ott volt az FC Liverpool, amely már a csoportszakasz során is megküzdött a spanyol bajnokkal.

A számítógép is csak ember: szoftverhiba miatt újrasorsolják a BL nyolcaddöntőit

Újrasorsolják a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét, miután a délben tartott első ceremónia során hibák merültek fel. Az új húzásra 15 órától kerül sor. Az európai szövetség (UEFA) azt közölte, hogy a procedúrát segítő szoftver meghibásodott, ezért lesz szükség új sorsolásra. A program a lebonyolítókat támogatja abban, hogy mely csapatok nem kerülhetnek össze egymással.

Az első mérkőzéseket február 15-én és 16-án, valamint 22-én és 23-án játsszák, míg a visszavágókra március 8-9-én és 15-16-án kerül sor.

A mostani idényben az idegenben szerzett góloknak már nincs jelentősége, azaz ha a visszavágó 90 percnyi játékideje után összesítésben döntetlen az állás, akkor hosszabbítás következik.

A döntőt május 28-án rendezik Szentpéterváron.

A nyolcaddöntő párosítása:

Red Bull Salzburg (osztrák)–Bayern München (német)

Sporting Lisboa (portugál)–Manchester City (angol)

Benfica (portugál)–Ajax Amsterdam (holland)

Chelsea (angol)–Lille (francia)

Atlético Madrid (spanyol)–Manchester United (angol)

Villarreal (spanyol)–Juventus (olasz)

Internazionale (olasz)–Liverpool (angol)

Paris Saint-Germain (francia)–Real Madrid (spanyol)

(MTI)