Hackertámadás mellett bombát is robbantottak az Albán Labdarúgó Szövetség elnökének otthonánál

illusztráció
Youtube

Hétfőn robbanás rázta meg Armand Duka, az Albán Labdarúgó Szövetség (FShF) elnökének házát, személyi sérülés nem történt.

A szövetség szóvivője, Andi Vercani kedden közölte: az elnök Tiranában volt a merénylet idején, felesége és fia viszont a kikötővárosban, Durresben található otthonukban tartózkodott. Hozzátette: a biztonsági kamerák rögzítették, amint egy csuklyás ember elhelyezi a robbanóanyagot.

Ezzel párhuzamosan feltörték a szervezet honlapját is, amely elérhetetlenné vált.

Duka kedden azt mondta: egy sms-ben életveszélyesen megfenyegették, és felszólították, hogy mondjon le tisztségéről.

Az 59 éves sportvezető - akit korrupcióval vádolt meg a tiranai főpolgármesteri hivatal - 2002 óta irányítja az albán szövetséget, és fő esélyesnek számít a március 2-án esedékes választáson.

Az európai szövetség (UEFA) kifejezte aggodalmát, hogy a politika beavatkozott a sportszervezet irányításába, és azt megengedhetetlennek minősítette. Egyben közölte, hamarosan képviselőket küld Albániába, hogy a helyszínen vitassák meg a helyzetet. Különös tekintettel arra, hogy a történtek ismeretében biztonságosan megrendezhető-e a Konferencia-liga idei, első döntője, amelynek a 2019-ben átadott, 22 ezer férőhelyes tiranai Kombetare Aréna a házigazdája.