Hackertámadás mellett bombát is robbantottak az Albán Labdarúgó Szövetség elnökének otthonánál

Hackertámadás mellett bombát is robbantottak az Albán Labdarúgó Szövetség elnökének otthonánál

Hétfőn robbanás rázta meg Armand Duka, az Albán Labdarúgó Szövetség (FShF) elnökének házát, személyi sérülés nem történt.

A szövetség szóvivője, Andi Vercani kedden közölte: az elnök Tiranában volt a merénylet idején, felesége és fia viszont a kikötővárosban, Durresben található otthonukban tartózkodott. Hozzátette: a biztonsági kamerák rögzítették, amint egy csuklyás ember elhelyezi a robbanóanyagot.

Ezzel párhuzamosan feltörték a szervezet honlapját is, amely elérhetetlenné vált.

Duka kedden azt mondta: egy sms-ben életveszélyesen megfenyegették, és felszólították, hogy mondjon le tisztségéről.

Az 59 éves sportvezető - akit korrupcióval vádolt meg a tiranai főpolgármesteri hivatal - 2002 óta irányítja az albán szövetséget, és fő esélyesnek számít a március 2-án esedékes választáson.

Az európai szövetség (UEFA) kifejezte aggodalmát, hogy a politika beavatkozott a sportszervezet irányításába, és azt megengedhetetlennek minősítette. Egyben közölte, hamarosan képviselőket küld Albániába, hogy a helyszínen vitassák meg a helyzetet. Különös tekintettel arra, hogy a történtek ismeretében biztonságosan megrendezhető-e a Konferencia-liga idei, első döntője, amelynek a 2019-ben átadott, 22 ezer férőhelyes tiranai Kombetare Aréna a házigazdája.