Egységben Magyarországért: a Fidesztől kell megvédeni a gyerekeket

Egységben Magyarországért: a Fidesztől kell megvédeni a gyerekeket

A Fidesztől kell megvédeni a gyerekeket - jelentették ki az MSZP, a DK és a Momentum politikusai pénteken online sajtótájékoztatón.

Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, Bősz Anett, a DK frakcióvezető-helyettese és Paróczai Anikó, a Momentum politikusa azzal vádolta a kormányt, illetve a Fidesz-KDNP-t, hogy az elmúlt években nagyobb mértékben támogatták a tehetősebb, mint a kisebb jövedelmű családokat.

Komjáthi Imre felidézte, hogy az ombudsman néhány évvel ezelőtti jelentése szerint gyermekek tömegeit emelik ki a családjukból szociális okok miatt.

Szerinte ezt a helyzetet a Fidesz állította elő, mivel a családtámogatásokat a kiváltságosoknak, a jobban keresőknek adja, míg akik egyedül nevelik gyermeküket, alig részesülnek a támogatásokból.

Védjük meg gyermekeinket a Fidesztől! Április 3-án el kell zavarnunk ezt a hatalmat és április 4-én egy új világra ébredünk - hangoztatta.

Terveik közül kiemelte az önállóan működő gyermek- és ifjúságvédelmi ombudsman létrehozását, illetve hogy a családi adókedvezményt azok is maximálisan ki tudják majd használni, akik egyedül nevelik a gyermeküket.  

Bősz Anett, aki a Liberálisok elnöke és Pest megye 1. számú országgyűlési választókerületének ellenzéki képviselőjelöltje is kijelentette: a gyerekeket a Fidesztől kell megvédeni, azoktól az emberektől, akik egy látszat-Magyarországot hoztak létre. Bűnnek tartotta azt a kormányzati politikát, hogy a legkisebb jövedelműek kapják a legkisebb kedvezményeket.

Szemen szedett hazugságnak nevezte, hogy az ellenzék kormányon megszüntetné a családi adókedvezményt.

Ugyanakkor az sem igaz - folytatta -, hogy nem nyúlnak hozzá a családvédelmi rendszerhez, illetve azokhoz az intézményekhez, amelyek a szegényebb családokat segítik.

Paróczai Anikó, a Momentum XIX. kerületi önkormányzati képviselője közölte, a Fidesznek nem minden család család. Ha a Fidesz valóban minden családra fókuszált volna, akkor a családi pótlék összege 2022-ben nem 12 200 forint lenne - mondta.

Április 3-a után egy sokkal befogadóbb családpolitikára van szükség, és egy olyan családtámogatási rendszerre, amely oda csoportosít nagyobb összegeket, ahol valóban nagy szükség van arra - ismertette.

A videón látható volt, amint a politikusok egy "a Fidesztől" matricát ragasztottak egy köztéri hirdetőoszlopon lévő kormányzati plakátra, amelyen az volt olvasható: Védjük meg a gyerekeket!

(MTI)