Videó bizonyítja, hogy Bucsában az oroszok megszállása alatt végeztek a civilekkel

Bucsa
Embertelen mészárlás az oroszok által korábban elfoglalt Bucsában.
Nexta (Twitter)

A március 23-30 között a Meduza birtokába került jó minőségű drónfelvételek is bizonyítják, hogy Bucsában még az orosz megszállás idején, az orosz csapatok jelenlétében végeztek ki fegyvertelen polgárokat - írja a 444.hu.

Az oroszok kivonulása előtt készült felvételeket vetették össze a korábban közölt műholdfelvételekkel, mely során minden kétséget kizáróan megállapítható, hogy a Kreml és az orosz védelmi minisztérium hivatalos álláspontja, miszerint a bucsai mészárlás "megrendezett", "ukrán provokáció" és a halottakat csak az oroszok kivonulása után rendezték el az utcákon nem állja meg a helyét.

A Meduza állítása szerint a drónfelvételen látható holttestek pontosan ugyanott vannak, ahol április 1-én és 2-án, az oroszok kivonulása után az ukrán rendőrök és újságírók megtalálták őket.

A felvételek az orosz nacionalistától, Szergej "Botsman" Korotkihtől származnak, aki csapatával az ukránok oldalán harcol, és akinek a harcosai állítása szerint Bucsától délre eső állásaikból saját drónjukkal rendszeresen filmezték az orosz állásokat.