Bende Balázs állítólag egészségügyi okokra hivatkozva mondott fel a közmédiánál

Bende Balázs állítólag egészségügyi okokra hivatkozva mondott fel a közmédiánál

Az MTVA legszervilisebbnek nevezett hírmagyarázója valóban távozik posztjáról. A Magyar Hang már délelőtt beszámolt Bende Balázs távozásáról az M1 csatornától. Bende a lapnak csak annyit válaszolt, hogy az okok miatt keressék az MTVA sajtóosztályát. A közmédia a Magyar Hangnak azt írta:

Az M1 csatorna vezető szerkesztője a hétfői nap folyamán egészségügyi okokra hivatkozással adta be felmondását. Döntését a közmédia vezetősége sajnálattal tudomásul vette.

Belső levelezés bizonyítja a kormány közvetlen irányítását és befolyását a közmédiumokra

Szia, ebből tudnátok írni egy hírt, forrásként rám hivatkozva? Köszi! Az idézet a miniszterelnök sajtófőnökétől származik, amit a Direkt36 szerzett meg. Havasi Bertalan, 2019 novemberében emailt küldött a közmédiához tartozó állami hírügynökséget, a Magyar Távirati Irodát (MTI) igazgató Németh Zsoltnak.

Bende Balázs a köztévében egyebek mellett olyanokról beszélt, hogy a kormánynak köszönhető az áldott karácsony, az ellenzék gyűlöl mindent, ami magyar és keresztény, a magyarokat semmi és senki nem tudja térdre kényszeríteni, Zelenszkij fegyvert adott az ukrán alvilágnak, akik majd a háború után a kárpátaljai magyarok ellen fordulnak.