Mészáros cégénél 40 milliónál is többet keresnek a vezetők

Mészáros Lőrinc
Mészáros Lőrinc
MTI/Bodnár Boglárka

Tavaly még nem kellett hivatalosan publikálni, mennyit keres egy-egy vállalat legfelsőbb vezetése, egy 2019. júliusi törvény szerint azonban a BÉT-en (Budapesti Értéktőzsde) jegyzett cégeknek kötelezően most már be kell számolni erről is tételesen, név szerint. A Forbes így szúrta ki, hogy a Mészáros tulajdonában álló Opus Global és a milliárdos Jászai Gellért féle 4ig vezetői mennyit is keresnek pontosan.

Ahogy azt sejteni lehetett, a két cég alaposan megbecsüli főnökeit, ami a fizetéseikben is meglátszik. Mészáros lánya, Mészáros Beatrix, aki az év elején adta fel elnöki székét az Opusnál, tavaly 35 millió forintot kapott. A 35 milliós összeg nagy része az Opus leányvállalataitól érkezett, igazgatósági tagként csak Halmi Tamás kap hasonló juttatást, összesen 22 milliót.

Nem jár rossz fizetés az Opusnál a vezető tisztségviselőknek sem, azonban a nagyokhoz (Telekom, Richter, Mol) nem ér fel egyikük javadalmazása sem. Dzsubák Attila Zsolt vezérigazgató 42 439 992 forintot, Ódorné Angyal Zsuzsanna operatív vezérigazgató-helyettes 41 069 992 forintot, Dr. Csapó András stratégiai vezérigazgató-helyettes 20 819 996 forintot keres.

Míg az egyik leggazdagabb magyar milliárdos, a 4ig vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke, Jászai Gellért két fontos pozícióra 41 207 208 forintot kapott tavaly. Ez közel sem nevezhető magasnak, ugyanis hat személynek a bére is megelőzte, többek között Linczényi Aladin Ádám igazgatósági tag és holdingstratégiáért felelős vezérigazgató-helyettes 101 693 676 forintot, Fekete Péter Krisztián igazgatósági tag és akvizícióért felelős igazgató-helyettes 72 620 208 forintot, Farkas Péter műszaki vezérigazgató-helyettes 46 740 208 forintot keres.