Orbán Viktor elsőként, Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc még nem vették át a mandátumukat

Orbán Viktor elsőként, Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc még nem vették át a mandátumukat

Szerdán vehették át megbízóleveleiket az április 3-i választáson országos listáról mandátumot szerzett képviselők Téglási Andrástól, a Nemzeti Választási Bizottság elnökétől. Nem nagy meglepetésre elsőként a Fidesz-KDNP közös listáját vezető Orbán Viktor vette át a dokumentumot - írja a 444.

Míg a kormánypárt oldaláról Gál Kinga, Halász János és Nacsa Lőrinc is később veszik át megbízólevelüket. Az Egységben Magyarországért listájáról is akadtak bőven, akik a mai napon nem vették fel a mandátumot: Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely, Dobrev Klára (ők az előzetes információk szerint nem is fogják), valamint Jakab Péter, Gyurcsány Ferenc és a Jobbik további nyolc politikusa: Z. Kárpát Dániel, Brenner Koloman, Lukács László György, Sas Zoltán, Varga Ferenc, Bencze János, Balassa Péter, Szabó Hajnalka.

A DK színeiből Vadai Ágnes, Gy. Németh Erzsébet, Sebián-Petrovszki László, Varga Zoltán, Gréczi Zsolt, Kálmán Olga, Dávid Ferenc, Kordás László, Komáromi Zoltán jelezte, később veszik át megbízólevelüket - írja a lap. De a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László sem jelent meg szerdán a mandátumért.