Korrupcióüldözés Magyarországon: börtön helyett uniós pénzeket kap az elítélt fideszes polgármester

Korrupcióüldözés Magyarországon: börtön helyett uniós pénzeket kap az elítélt fideszes polgármester

A korrupt fideszes börtönbüntetésének elhalasztását Völner Pál rendelte el.

Hivatali vesztegetés elfogadása miatt immár több mint négy éve ítélték jogerősen öt év börtönre Balmazújváros korábbi fideszes polgármesterét, Veres Margitot, a korrupt politikus azonban azóta sem vonult börtönbe, sőt

mint 8,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást vett fel

derítette ki a 24.hu. Mint írják, a Magyar Államkincstár nyilvántartása szerint Veres gazdálkodóként tevékenykedik, ilyen minőségében jutott terület alapú támogatásokat, valamint ipari zöldségnövény termesztésére és zöldítésre kérelmezett és kapott EU-s pénzeket.

Furcsa csavart ad a korrupt fideszes politikus ügyének, hogy kegyelmi kérvényt nyújtott be a köztársasági elnökhöz, annak elbírálását pedig szabadlábon várhatja, ugyanis a szabadságvesztés végrehajtását vagy felfüggesztését az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elrendelheti.

A korrupciós bűncselekmény miatt elítélt Veres Margit esetében pedig nem más rendelte el a büntetés elhalasztását, mint az ugyancsak korrupció gyanúja miatt büntetőeljárás alá került Völner Pál.

A lap megjegyzi, ha Veres megkezdte volna börtönbüntetését, kedvezményesen már szabadulhatott volna, ám – mint írják – a jogerős ítélet kimondása után nem sokkal Vmseven Kft. néven céget alapított, melynek ügyvezetője saját lánya, és 2020-ban nagyjából tízmillió forintos forgalmat bonyolított le. A cég idén februárban egy Skoda Superb típusú luxusautót is lízingelt, ami után még 5 millió forinttal tartozik a lízingbe adó cégnek.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}