A hazugság helyett inkább az angliai mosogatást választotta az M1 volt műsorvezetője

A hazugság helyett inkább az angliai mosogatást választotta az M1 volt műsorvezetője


Váradi Béla, a Szabad Európa podcastjában beszélt a tíz évvel ezelőtti eseményekről, hogy miért is mondott fel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál (MTVA) 2011 végén

- írta a Média1.

Egy borsodi vasgyárból indult, majd élt egy hirtelen jött lehetőséggel, és riporter lett. Dolgozott rádiókban, majd a TV2 Tények egyik vezető riportere lett, onnan került az állami Duna TV-be. A közmédia összevonását követően Váradi Béla az M1 műsorvezetője lett, azonban a propaganda, a hazugságok és az elferdített hírek miatt három hónap után felmondott.

A beszélgetésben részletesen is beszámolt néhány korábbi ügyről, például arról, hogy előfordult, hogy a műsorvezetői szövegébe nyúltak bele, máskor az elmondása szerint különböző olyan helyzetekbe hozták, amiket ő megalázónak élt meg.

Felmondását követően az Egyesült Királyságba költözött, és új életet kezdett. Fotósként futott be a szigetországban, díjakat is nyert már, nemrég pedig a magyar Forbesnak is készített portrékat. Előtte azonban több hónapig egy konyhán mosogatott, majd szakácsként dolgozott. 

Utólag azt mondta a Szabad Európának, a felmondással és a költözéssel jól döntött, mert csak így tudta megőrizni a szakmai hitelét.

Azonban nem Váradi volt az egyetlen, aki mostanában interjúban számolt be a közmédiánál átételtekről. Borsa Miklós, aki szintén az egyik arca volt a köztévé híradójának ugyanezen okok miatt távozott az MTVA-tól.

Borsa szót ejtett egy olyan esetről, amikor odamentek hozzá egy beolvasandó hírrel, amire ő úgy felelt, hogy az azon szereplő dolgot már megcáfolták. „Jól van az úgy, hagyjad” – érkezett a válasz. Azt is elmondta, hogy a közmédiánál töltött utolsó időszakában már fizikai tünetei (gyomorgörcsök, alvásképtelenség, torokfájás) voltak.

Az M1 egykori arca belebetegedett a sok hazugságba

Hét évvel ezelőtt 2015-ben Borsa Miklós volt az átalakított M1 egyik arca, mára azonban visszavonult a híradós szakmától. Borsa hosszú évek hallgatása után, az orosz-ukrán háború kitörése miatt „Ruszkik, haza!" feliratra cserélte profilképét, lement a határra segíteni és folyamatosan fogad be menekülteket a házába.

A képernyőről azután tűnt el, hogy 2015 áprilisában Balatonfüreden felismerték és megtámadták őt. Ezt követően többé nem szeretett volna hírműsorokban szerepelni.