Hiába ül előzetesben Schadl György, a feleségével közös végrehajtói irodája 258 milliós rekordprofitot termelt

Hiába ül előzetesben Schadl György, a feleségével közös végrehajtói irodája 258 milliós rekordprofitot termelt

Alapítása óta a legmagasabb bevételét és nyereségét érte el 2021-ben az a végrehajtói iroda, amely Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar börtönben ülő elnöke és felesége tulajdonában áll

- olvasható 24.hu cikkében a társaság most megjelent pénzügyi beszámolója alapján.

A Gödöllőn működő végrehajtói irodába 462 millió forint bevétel folyt be, aminek több mint a fele, 258 millió forint a nyereség. Ez a pénz a Schadl házaspár cégét gazdagítja, igaz, azt egyelőre nem vették ki a cégből, hanem eredménytartalékba helyezték.

A 25 embert foglalkoztató társaságot a szintén végrehajtó Schadl-Baranyai Helga irányítja, a korrupcióval gyanúsított, letartóztatásban lévő Schadl György felesége. Az asszony a férje bebörtönzése után az ő budaörsi irodájának vezetését is átvette mint Schadl „állandó helyettese”.

„Nettó egy százaskát" remélt magának Schadl barátja egy közös biznisz után, Völner is kapott volna a pénzből

Schadl György és Völner Pál is közbenjárt azért, hogy tavaly egy oktatási intézménynek ne kelljen kifizetnie a rá kirótt büntetést. Az ügyet Schadl egyik barátja intézte, aki ezért 150 milliót várt az iskolától, a megalapozott gyanú szerint ebből ötvenmilliót át is vett - számolt be a Völner-Schadl ügy újabb epizódjáról az rtl.hu a birtokába jutott nyomozati iratok alapján.

Az adatok alapján szembeötlő, hogy a többi közt tartozásbehajtások és kilakoltatások végrehajtását végző Schadl-Baranyai és Társa Végrehajtói Iroda a 2017-es alapítása óta két és félszeresére növelte a bevételét és a nyereségét is.

Schadl Györgyöt tavaly decemberben tartóztatták le a ferihegyi repülőtéren amikor feleségével éppen el akarták hagyni az országot. Az ügy mási szereplője Völner Pál bukott igazságügyi államtitkár. Az ügyészség alapos gyanúja szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt - összesen 83 millió forintot - a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

Az Igazságügyi Minisztérium előtt, biztonsági kamerák kereszttüzében is adott át kenőpénzt Schadl Völner Pálnak

Miután hétfőn bemutatták Schadl György egyetemi vizsgákkal kapcsolatos ügyeskedését, ezúttal a 444 az 1734 oldalas nyomozati irat azon részeiből szemlézett, amely azt mutatja be, hogy hogyan zajlottak Schadl és Völner Pál vesztegetéssel kapcsolatos egyeztetései és találkozói. Az iratok arról tanúskodnak, hogy 2021.

Schadl az ügyészség ennél is jóval több pénzre, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén. A korrupciós ügynek 15 terheltje van - köztük végrehajtók -, akik közül többen beismerő vallomást tettek.

Hiába ül börtönben Schadl tavaly november óta, azóta is ő az elnöke a köztestületnek, miközben az években Schadl György részben feleségével közösen 19 ingatlanra tett szert. Vett lakást például a budai Várban, Erzsébetvárosban és a XII. kerületben, valamint nyaralót Siófokon.