Lassan Matolcsy Ádám barátai elfoglalják Tihanyt, több NER-közeli vállalkozó is építkezik

Lassan Matolcsy Ádám barátai elfoglalják Tihanyt, több NER-közeli vállalkozó is építkezik

Ezerrel dübörög a NER holdudvarához tartozó nagyvállalkozók építkezése Tihanyban. Habár örökségvédelmi bírságot szabott ki és megtiltotta az „építőipari kivitelezési tevékenységet” a Veszprém Megyei Kormányhivatal Rogán Cecília tihanyi telkén, az építkezés zavartalanul folytatódik. De Somlai Bálint villája már kész is van a Kopasz-hegyen, csak az óriási vaskaput kell befejezni - írja a 444.hu. A portál szerint nem lesz ismeretlen a szomszédja sem, mivel a szemben lévő telken az Optimus-közeli tulajdonos bontotta le a korábban ott álló házat, így minden bizonnyal újat épít a helyére.

Emlékeztetnek, miután februárban megírták, hogy elbontották Rogán Cecília nyaralóját, a telken pedig építkezés indult, Hadházy Ákos független képviselő több hatóságot is megkeresett, hogy megtudja, jogszerűek-e a munkálatok.

A 444 kiment a helyszínre, és bár mobilfalakkal próbálják takarni az építkezést, az biztos, hogy dolgoznak rajta.

Alig egy utcával lejjebb, nem messze Rogán Cecília házától másik építkezés indult. A telek tulajdonosa ifj. Szemerey Lóránd és a felesége. Az ifjabb Szemerey apja a híres fuvarozó, aki az unokatestvére annak a Szemerey Tamásnak, akinek másik unokatestvére Matolcsy György jegybankelnök - írja a lap, hozzátéve, hogy Szemerey tavaly többségi tulajdonos és ügyvezető lett egy Rogán Cecília által alig néhány hónapja alapított szállítmányozási cégben, a DCL Logisztika Kft.-ben. Rogán Antal volt felesége így már nemcsak Dzsudzsák Balázs focistának, hanem saját üzlettársának is szomszédja lett Óváron.

Matolcsy Ádám barátja ezúttal egy luxusbisztrót szerzett meg a Várkert Bazárban

Egy budai luxusétterem után egy luxusbisztró is Matolcsy Ádám barátjának, Pintér Máténak a tulajdonába került, miután több végrehajtás is folyamatban volt az üzemeltető cég ellen - értesült az mfor.hu. Ahogy arról az Alfahíren is beszámoltunk, tavaly ősszel derült ki, hogy Pintér lett a tulajdonosa a Várkert Kaszinóban közpénzből létrehozott luxusétteremnek, miután cége, a Felix Gastronomy Kft.

Mint az Átlátszó korábban megírta,

Tihany másik részén, a Kopasz-hegyen is terjeszkedik a NER: ott építkezik Somlai Bálint, a jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám egyik jóbarátja.

Akkor még óriási daru dolgozott a helyszínen, azóta viszont be is lakták a modern villaépületet. A helyiek elmondása szerint az úr nyaralóban egyébként már több óriási bulit is tartottak.

A Kopasz-hegyen, szinte szemben Somlai Bálint új házával, egy másik telken lebontották az ott álló nyaralót, így valószínűleg újat építenek a helyére.

A tulajdonos dr. Fekete Zoltán. Az a Fekete Zoltán, aki az Optima Befektetési, Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója: ez a cég kezeli az MNB Pallas Athéné alapítványának a vagyonát - írja a lap.