Kocsis Máté szerint is elérkezett az idő egy határvadász egység felállításához

Kocsis Máté
Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője
MTI/Koszticsák Szilárd

Mint arról beszámoltunk, pakisztáni és afgán menekültek támadtak egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint legalább hat sérült és egy halott is van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Halálos áldozata is van a menekültek fegyveres összecsapásának a magyar határ közelében

Migránsok két csoportja, pakisztáni és afgán menekültek támadtak egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint legalább hat sérült és egy halott is van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre - számolt be az MTI.

Kocsis Mátém a Fidesz frakcióvezetője szombaton a Facebook oldalán úgy reagált:

Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik.

Kocsis Máté azt írta a közösségi oldalán, hogy egyre durvul a helyzet a déli határnál: két migránscsoport fegyverekkel lőtte egymást hajnalban Szabadkánál, a hírek szerint halálos áldozatok is vannak.

Kiemelte: csak idén 100 ezernél többen próbáltak illegálisan Magyarországra lépni válogatott módszerekkel, hol alagutakon, hol létrán, hol kövekkel, hol fegyverrel.

"A katonák és a rendőrök állják a sarat, de a háború miatt nagy szükség lenne a munkájukra az ukrán határnál is. Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk!" - fogalmazott Kocsis Máté.

Kocsis mostani megnyilvánulása leköveti a miniszterelnök álláspontját, aki pénteken a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy Pintér Sándor belügyminiszter két hónapot kapott az új szervezet felállítására, a határvadász egységekhez pedig 2-4 ezer új embert kell felvenni, és ki is kell őket képezni.

Az önálló határőrség megalakításáról szóló javaslat egyébként eredetileg a Jobbiktól származik:

Orbán Viktor megfogadta a Jobbik javaslatát, felállítja az önálló határőrséget

Önálló határőrség megalakításáról döntött Orbán Viktor miniszterelnök, derült ki az Országgyűlés hétfői ülésnapján. A biztonságpolitikai lépés azonban korántsem előzmények nélküli, hiszen a déli határon 2015-ben kialakult migrációs krízishelyzet kezelésére a Jobbik immár hetedik éve javasolja szüntelenül egy önálló védelmi erő felállítását, azaz hétköznapi nyelven a 2008.