Gratulálunk: nincs uniós pénz, ezért nem bővítik az onkológiai intézetet

Gratulálunk: nincs uniós pénz, ezért nem bővítik az onkológiai intézetet

Eredménytelenek nyilvánította a kiíró azt a pályázatot, amelyet a budapesti Országos Onkológiai Intézet felújítására és bővítésére írtak ki, így hoppon maradtak a kormánnyal jó viszonyt ápoló nagy építőipari vállalkozások, a Strabag Építőpipari Zrt., Laterex Zrt., a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft., az EB Hungary Invest Kft., illetve a System Bau Trade Kft. is - számolt be az az mfor.hu az uniós közbeszerzési értesítőre hivatkozva.

A fejlesztések során két épület kellett volna elbontani és egy új nagyobb épületet emelni.

A lap azt írja, a projekt célja egy új Onkodiagnosztikai Központ létesítése az Országos Onkológiai Intézetben, amely a diagnosztikai eljárások elvégzését logisztikailag egy épületbe koncentrálná, és ily módon a daganatos betegek egy napos diagnosztizálását is lehetővé tenné.

A közbeszerzési hatóság egyébként külső forrás, azaz az uniós pénz hiányára és a háborúra hivatkozik a döntésében.

Frissítés

Cikkünk megjelenését követően a Közbeszerzési Hatóság sajtóosztálya szerkesztőségünknek azt írta, nem az ő döntésük volt, vagyis nem a szervezet indokai szerepelnek a döntésben, a Hatóság ugyanis csak közzéteszi az ajánlatkérő eredményről szóló tájékoztatóját. Egyébként évi több ezer eredményről szóló tájékoztatót tesz közzé - tették hozzá.