Jobbik: Álságos, hogy a kormány az ellenzékre és az EU-ra mutogat, amikor a pedagógusbérek emelése kerül szóba

Országgyűlés, Parlament
Országgyűlés
Béli Balázs/Alfahír

Brenner Koloman a Parlamentben szürreálisnak nevezte és a kommunista egypártrendszerre emlékeztette az, amikor a Jobbik múlt héten a Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása érdekében készített videót a helyszínen és azonnal rendőrök jelentek meg, akik mindenkit igazoltattak. 

Ennyire reszketni méltóztatnak? Vidéken nincs elég rendőr, de amikor országgyűlési képviselők teszik a dolgukat, igazoltatásra van szükség. Szégyen, hogy 2022. október 23-án ilyet kell megélnünk

- tette hozzá napirend előtti felszólalásában a jobbikos országgyűlési képviselő.

Brenner Koloman
Béli Balázs/Alfahír

Brenner Koloman szólt az október 23-án megtartott több tízezres diáktüntetésről is

Rákay Philipre, a Fidesz számlálóbiztosára bíznám a döntést, hogy mennyien voltak a tegnapi tüntetésen, de ugyanazokat az arcokat láttam, akik annak idején elkezdték 1956-ot. Azért, mert ők belátták, hogy a tudás és az információ évszázadában tanár nélkül nincs jövő.

Kitért a Jobbik kezdeményezésére, miszerint szorgalmazzák az oktatási kerekasztalt összehívását és támogatják a diákok öt pontos követelését. A pedagógusbérek rendezése kapcsán álságosnak nevezte, hogy a kormány az ellenzéket és az EU-t vádolja a béremelés elmaradásával.

Jó alapnak tarja a közös ellenzék oktatási programját a Jobbik, készek újratárgyalni a részleteket

A Jobbik továbbra is alkalmasnak tartja az ellenzék korábban kidolgozott oktatási programját. Ander Balázs az elmúlt hetek tömegtüntetései és a tanárok polgári engedetlensége révén kialakult helyzet nyomán oktatási kerekasztal összehívását szorgalmazta. 

Rétvári Bence a politikai vádaskodások után közölte, a kormány azért dolgozik, hogy ne csak 10 százalékos legyen a pedagógusok béremelése, hanem annál nagyobb mértékű legyen.

Ehhez nem kell mást tenni, mint a saját és az uniós forrásainkat erre fordítani, csakhogy önök közül senki nem mert kiállni és azt mondani Brüsszelben, hogy ezeket a forrásokat ne tartsák vissza ok nélkül

- mondta az államtitkár.