Jó alapnak tarja a közös ellenzék oktatási programját a Jobbik, készek újratárgyalni a részleteket

Jó alapnak tarja a közös ellenzék oktatási programját a Jobbik, készek újratárgyalni a részleteket

Ander Balázs szerint a már meglévő program alapja lehet az oktatás átfogó átalakításának, s amelynek sarkalatos pontja a pedagógusok bérrendezése mellett az oktatás modernizálása, a XXI. századi elvárásoknak megfelelő körülmények megteremtése.

A Jobbik továbbra is alkalmasnak tartja az ellenzék korábban kidolgozott oktatási programját. Ander Balázs az elmúlt hetek tömegtüntetései és a tanárok polgári engedetlensége révén kialakult helyzet nyomán oktatási kerekasztal összehívását szorgalmazta. Támogatja továbbá az Egyesült Diák Front (EDF) 5 pontos követelését, amely egyebek mellett a tanárhiányra és a sztrájkjog visszaállítására hívja fel a figyelmet.

A Jobbik kezdeményezi az oktatási kerekasztal összehívását

Az október 23-ai tömegtüntetés kapcsán Ander Balázs, a Jobbik oktatási politikusa közösségi oldalán közölte, a párt részéről teljes mellszélességgel támogatják az Egyesült Diák Front (EDF) 5 pontját, "s meghallva kérésüket, kezdeményezzük az oktatási kerekasztal összehívását". Megoldást a tanárhiányra! Használható tananyagot! Élhetőbb körülményeket az iskolákba! Vissza a sztrájkjogot! Figyelmet az oktatásra!

A jobbikos szakpolitikus hangsúlyozta, ezek a követelések szintén részét képezik a közös ellenzék oktatási programjának, amely megfelelő alap lehet az oktatási kerekasztal-tárgyalások során.

Az ellenzék a civilek és a különféle szakmai érdekképviseletek bevonásával alkotta meg azt a programot, amely alapja lehet az oktatás átfogó átalakításának, s amelynek sarkalatos pontja a pedagógusok bérrendezése mellett az oktatás modernizálása, a XXI. századi elvárásoknak megfelelő körülmények megteremtése

- mondta el az Alfahírnek Ander Balázs, aki hangsúlyozta, a programok részletein hónapokig dolgoztak, de a kialakult helyzetben a Jobbik kész arra, hogy tovább finomítsák, újratárgyalják, aktualizálják az elkészült oktatási programot.

A vasárnap délutáni diáktüntetésről készült videós riportunkat lentebb megtekintheti:

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/G3TRWYg9OgE.jpg?itok=B90NY18F","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=G3TRWYg9OgE&feature=emb_title","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}