Mészáros Lőrinc magabiztosan vezeti a 100 leggazdagabb magyar listáját

Mészáros Lőrinc magabiztosan vezeti a 100 leggazdagabb magyar listáját

Halandó ember számára bizonyára képtelenség lehet összeszámolni, pontosan hány céggel, érdekeltséggel rendelkezik Mészáros Lőrinc, ám a 100 leggazdagabb magyar listáját változatlanul vezető milliárdos körülbelüli vagyonáról idén is közölt egy becslést a Forbes.

Ami a most megjelent kiadványban érdekes, hogy Mészáros immár magabiztosan, több tízmilliárddal előzi a ranglistán Csányi Sándort is:

2021-ben 480 milliárd forintra rúgott a NER-nagyvállalkozó vagyona, ami összesen hatvan milliárddal több, mint egy évvel korábban, míg az OTP-vezéré 420 milliárd volt.

Az OTP Bank első emberének vagyona összességében egy év alatt nem gyarapodott: ez jórészt a bank tetemes tőzsdei árfolyamveszteségének köszönhető a Világgazdaság szerint.

Továbbá a kiadvány becslései alapján az ország első száz emberének összvagyona a válság és a pandémia ellenére sem csökkent:

2021-ben elérte a 6223,5 milliárdot. 

Először került fel a dobogóra Felcsuti Zsolt, a szerszámgép-alkatrészeket, csiszolószerzsámokat, valamint hűtő- és fűtőberendezéseket gyártó multinacionális cég, az MPF Holding tulajdonosa. Vagyonát tavaly 246 milliárdosra becsülték, idén viszont már 345 milliárdra.

A pártalapítást is kipróbáló Gattyán György ezúttal a negyedik helyre fért fel, 317 milliárd forinttal, vagyonnövekedése 12 milliárd volt. Jellinek Dániel viszont 70 milliárdnyi többletre tett szert, ezzel 240 milliárdosra duzzasztva vagyonát.

Új szereplők is felbukkantak, de csak néhányan: a hazai létesítmény-fenntartási piac nagyágyújának tartott Kis-Szölgyémi Ferenc, a naperőmű üzletben évek óta élenjáró Lugos Roland, a sikeres építőanyagcég, a Masterplast társtulajdonosa, Ács Balázs és a legdinamikusabb ingatlanpiaci szereplőnek számító Indotek résztulajdonosa, Hermann Kamilla.

Így fest jelenleg a top 10-es lista:

  1. Mészáros Lőrinc:    480 milliárd forint
  2. Csányi Sándor:       420 milliárd forint
  3. Felcsuti Zsolt:         345 milliárd forint
  4. Gattyán György:     317 milliárd forint
  5. Veres Tibor:            254 milliárd forint
  6. Jellinek Dániel:       240 milliárd forint
  7. Bige László:           201 milliárd forint
  8. Szijj László:           193 milliárd forint
  9. Széles Gábor:       191 milliárd forint
  10. Kasza Lajos:         137 milliárd forint