A dunakeszi városvezetésnek fontosabb a milliós év végi jutalom a téli gyermekétkeztetésénél

A politikus szerint különösen felháborító, hogy 2015 végén 2014-re kapják a jutalmat, ami lehetővé teszi, hogy az idei évre később újabb jutalmat kaphassanak.

Varga úgy véli, a döntés azért is kritikán aluli, mivel a kormányzó többség alig néhány perccel korábban söpört le az asztalról egy ellenzéki indítványt, melynek célja az volt, hogy a szociálisan rászoruló gyermekek részére az önkormányzat a téli szünetben is biztosítson ingyenes étkezést.

"Különösen bizarr ez a pénzosztás annak fényében, hogy a dunakeszi családok többségében a családfenntartók összes jövedelme együtt sem éri el a polgármester, illetve az alpolgármester egyhavi, 600-700 ezer forintos juttatásának megfelelő összeget" – mégsem számíthatnak külön jutalomra - fogalmaz a politikus.

"Nyomatékosan felszólítjuk Dióssi Csabát és Erdész Zoltánt, hogy a többmilliós potyapénzről haladéktalanul mondjanak le, és a jövőben a helyi fideszes politikusok legalább az önmérséklet látszatára próbáljanak meg minimálisan odafigyelni" - zárul a közlemény.