A fagyi visszanyal: dzsihádisták rabolhatták el a katari uralkodó család tagját

Katar lelkes támogatója a különböző dzsihádista csoportoknak. Most lehet, hogy az egyik ilyen banda rabolta el az uralkodó család egyik tagját.

 Ismeretlen fegyveresek mintegy százfős csoportja szerda reggel elhurcolt legalább 26 katari állampolgárt, akik egy vadászaton vettek részt a dél-iraki el-Muszanna kormányzóságban, a szaúdi határ közelében - közölte az iraki rendőrség.

A támadók több tucat terepjáróval érkeztek a vadászok táborához, amit egy fegyveres iraki biztonsági egység is védett, de utóbbiak a támadók nagy száma miatt nem tanúsítottak ellenállást. A rendőrségi illetékesek megerősítették az elhurcoltak számát, és úgy nyilatkoztak, hogy kutatást indítottak a katariak után.

Az illetékesek szerint az elhurcoltak között

a katari uralkodó család tagjai

is voltak.

Két iraki biztonsági személyt is magukkal vittek a támadók.

"Legalább száz fegyveresről beszélünk, akik könnyű és közepes fegyverzettel felfegyverkezve betörtek a katariak táborába és elhurcolták a vadászokat helyi idő szerint szerda hajnali három óra körül" - mondta egy névtelenül nyilatkozó rendőrségi illetékes.

Egyelőre egy szervezet sem vállalta a felelősséget az emberrablásért, de az Iszlám Állam terrorszervezet fegyveresei is gyakran kelnek útra nagyobb létszámban gépkocsikonvojokban. Az Arab-öböl országainak tehetősebb állampolgárai gyakran utaznak vadászatra Pakisztánba, Afganisztánba és Irakba, mivel ezekben az országokban a vadászatra vonatkozó előírások enyhébbek, mint hazájukban.

Katar egyébként lelkes támogatója a különböző szíriai szélsőséges dzsihádista csoportoknak, az Iszlám Államhoz hasonló ideológiát képviselő al-Nuszra Frontnak például múlt héten adtak 20 db amerikai rakétavetőt.