"A Fidesz kétszínű klímapolitikája"

Óriási kettősség tapasztalható a fideszes köztársasági elnök nemzetközi fórumokon elhangzó beszédei és a Fidesz-kormány tettei között. 

Az írás úgy folytatódik, hogy a valóságban óriási kettősség tapasztalható a fideszes köztársasági elnök nemzetközi fórumokon elhangzó beszédei és a Fidesz-kormány tettei között. Miközben Áder a klímaváltozást okozó gázok kibocsátásának radikális csökkentése mellett kampányol világszerte, közben idehaza nem emel egyetlen szót sem a Fidesz-kormány ezzel ellentétes politikája miatt. Nem zavarja a napelemek megadóztatása, nem zavarja a lakossági energiahatékonysági pályázatok önkényes megszüntetése, nem zavarta az elmúlt években a hazai környezetvédelem fokozatos leépülése, a szélerőmű-fejlesztések elmaradása.


A rendszerváltás után huszonöt évvel még mindig a szocialista nagyipar leépülése miatt bekövetkező környezeti állapot javulás az egyetlen eredmény, amit fel tudnak mutatni. A költségvetésben egyre kevesebb a környezetvédelmi forrás, az erre szolgáló EU-s források jelentős része is különböző korrupciós csatornákon tűnik el – fogalmazott Kepli Lajos.

A Jobbik szerint a klímaváltozás rendkívül komoly probléma a migráció, az élelmezés, a természeti katasztrófák szempontjából Magyarország jövőjére nézve is. Nekünk itthon kell felkészülnünk a változásokra: vizeink megtartásával, energiaellátásunk decentralizációjával és megújuló alapúvá tételével, energiafelhasználásunk csökkentésével és egy sor más valódi intézkedéssel. Semmi esetre sem üres szóvirágokkal egy amúgy is kétes eredményekkel kecsegtető világkonferencián. Mi tartjuk magunkat a környezetvédelem alaptételéhez: gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan. Itthon Magyarország jövőjéért cselekszünk! - írta a nemzeti párt képviselője.