A Fidesz szerint még mindig hiteles magyarázat, hogy az ellenzék szervezte az NVI-nél történt botrányt

Csepreghy szerint a történtekből az ellenzék profitál, úgyhogy biztosan ők állnak a háttérben.

A kormány mélységesen elítéli a történteket. Hozzátette: az elmúlt napok politikai történéseiből is látszik, hogy az esetből az ellenzék profitál, "értelemszerűen ott kell keresni az okozókat, ahol ennek haszna is érvényesül" - elmélkedett Csepreghy Nándor a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján.

Tény, hogy a Fidesz nagyot hibázott azzal, hogy a kamerák kereszttüzében a Kubatov Gáborhoz köthető Fradi Securityvel akadályozták meg, hogy a szocialista Nyakó István népszavazási kezdeményezéssel éljen, ami abból is látszik, hogy azóta gondok vannak a kommunikációval.

Az az állítás fényképes bizonyítékok alapján percek alatt megdőlt, hogy az illetők nem is tartoznak a Fradi Security emberei közé, ezért inkább azt erőltetik, hogy a dolgot bizonyára a szocik vagy a jobbikosok szervezték meg, hogy besározzák őket.

Mindez elég nehezen hihető, miután kiderült az is, hogy Kubatov jobbkezének, Kindlovits Máténak a volt osztálytársa a helyszínen segített koordinálni az eseményeket. Bár Kindlovits azt állította, hogy az illetővel két éve nem találkozott, portálunk úgy tudja, épp ő szervezte meg a szekusok akcióját.

Csepreghy Nándor szerint a népszavazásra vonatkozó törvények módosításával lehetőség nyílik arra, hogy ne fordulhasson elő még egyszer a kedden, az NVI Alkotmány utcai épületében történtekhez hasonló, méltatlan helyzet. Ezt persze sokkal egyszerűbben is meg lehetne oldani: nem kéne méltatlan helyzetet előidézni.