A Hamász is elítélte a gyilkosságokat

A Hamász elítéli a Charlie Hebdo újság elleni agressziót, és hangsúlyozza, hogy a gyilkosság nem igazolható vélemény- és nézetkülönbségekkel - írta francia nyelvű közleményében a Gázai övezetet irányító iszlamista csoport.
 
A mozgalom egyúttal reagált Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő kijelentésére is, amely szerint Franciaország, Izrael és a többi "civilizált ország" ugyanannak a fenyegetésnek van kitéve. "A Hamász elítéli Netanjahu izraeli miniszterelnök kétségbeesett kísérletét, amellyel kapcsolatba akarja hozni népünk ellenállási mozgalmát a globális terrorizmussal (...) E szánalmas próbálkozások kudarcra vannak ítélve" - fogalmaz a közlemény.
 
Pénteken a Hezbollah libanoni radikális síita fegyveres szervezet vezetője is elítélte a tizenkét ember halálát okozó párizsi terrorakciót, mondván, hogy a kegyetlenkedő muzulmán szélsőségesek többet ártottak az iszlámnak és Mohamed prófétának, mint azok, akik szatirikus rajzokkal vagy filmekkel gúnyolódnak a valláson.
 
A két csoport közleménye éles ellentétben áll az Iszlám Állam dzsihadista szervezet és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szunnita fegyvereseinek felszólításaival, amelyekben további terrortámadásokat sürgettek a nyugati országok ellen.