A három éves György herceg nem fogott kezet az ultraliberális kanadai kormányfővel

Vilmos trónörökös két gyermekével Kanadába látogatott. A reptéren Justin Trudeau miniszterelnök fogadta őket, aki jelen állás szerint alighanem a Földkerekség legultraliberálisabb vezetője. Miután tavaly novemberben megnyerte a választásokat, olyan gigamegapísíz kormányt rakott össze, amelyben patikamérlegen kimérve vannak képviselve a nők, a migránsok, a homoszexuálisok, az őslakosok, a fogyatékosok, de még az ateisták is. Júliusban elsőként a kanadai kormányfők közül, részt vett a Torontoi Pride-on, és lelkes támogatója a további bevándorlásnak is.

Nem tudni, hogy az ifjú hercegnek, melyik elképzelés nem nyerte el a tetszését, esetleg egyszerűen csak szívesebben találkozott volna Thomasszal, a gőzmozdonnyal, mint Mr. Trudeau-val - az azonban bizonyos, hogy

nem volt hajlandó kezet fogni vele.

Igaz, a kanadai kormányfő is csak harmadszorra próbálkozott ezzel a konvencionális üdvözlési formával. A Világ Leglazább Politikusa ugyanis úgy vélte, hogy Cambridge hercegét egy hivatalos látogatáson pacsival, esetleg high-five-al kell fogadni, s csak az után nyújtotta a kezét, hogy ezekkel beégett.  Ám Vilmos herceg három éves fia ezt sem viszonozta.