A Jobbik IT tiltakozik a "zöld" szakok megszüntetése ellen

Fügedi Richárd, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának országos alelnöke, a Környezetvédelmi Kabinet elnöke közleményében emlékeztet rá, hogy olyan képzésekről van szó, amelyek jelentős szakmai és szemléleti többletet hordoznak más szakokhoz képest, így a megszüntetésük pótolhatatlan űrt hagyna maga után.

„Ha a hírek igazak, akkor a Fidesz szerint nem fontos a biotermelési technika, a hulladékok természetes eljárásokkal történő újrahasznosítása, a biztonságos, szennyezésmentes élelmiszer előállítása, hazánk természeti értékeinek védelme, és a környezeti problémák megoldása. Ezek a szakok olyan komplex ökológiai szemléletű szakembereket képeztek, akik nélkül a környezettudatos nevelés fideszes retorikája üres szólam marad, valós tartalom nélkül.

Az Illatos út kapcsán is láthatjuk, hogy a fenntarthatóság szemléletével rendelkező szakemberek képzését nem hogy leállítani kéne, hanem a fokozódó problémák, és hazánk védelme miatt növelni. Ezt felismerve rengetegen jelentkeznek az érintett szakokra, akiket a kormány most megfosztani készül leendő élethivatásuktól. Elfogadhatatlannak tartjuk a felsőoktatás leépítését, folyamatos züllesztését, amely ellen a Jobbik Ifjúsági Tagozat mindig tiltakozni fog.”