A Világ Magyarságáért díjat idén az Udvari Kamaraszínház kapja

Díjat adnak át az összmagyarság összefogásának és nemzettudatának erősítése érdekében végzett művészeti tevékenységért.

"A Világ Magyarságáért" művészeti és közéleti elismerést ítélte oda az Udvari Kamaraszínháznak a VI. Magyar Világtalálkozó Szervezőbizottsága, a társrendező és együttműködő szervezetek, a Panoráma Világklub és Társklubjai, valamint a Magyarságszolgálati Alapítvány Kuratóriuma. Azok kapják meg ezt a díjat, akik az összmagyarság összefogásának és nemzettudatának erősítése érdekében kiemelkedő művészeti tevékenységet végeznek, megköszönve nekik a magyar kultúra határon túli népszerűsítését és az országok közötti civilkapcsolatok erősítését.
 
 
A díjat a színház művészeti vezetője, Andrási Attila veszi át a Világtalálkozó Díszünnepségén,  2016. május 17-én este, Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében. 
 
Az elmúlt öt évben,többek között olyan személyek vették át a művészeti elismerést, mint: Kányádi Sándor, Sára Sándor, Jókai Anna, Mága Zoltán, Pitti Katalin, Józsa Judit, Varga Miklós, Tamás Gábor, Rúzsa Magdolna, az Omega Együttes, a Budapesti Nemzeti Színház, a József Attila Színház, a Kaposvári Csiky Gergely Színház közösségei. A közéleti kitüntetést többek között: Böjte Csaba, Buzánszky Jenő, Duray Miklós, Dr. Pap Lajos, Farkas Bertalan, Csapó Endre és Kozma Imre atya vehette át.
 
 
Az Udvari Kamaraszínház által előadott a Halottak napjától Virágvasárnapig című darabról szóló írásunkat itt olvashatják, ez pedig egy kedvcsináló a Fehér Szarvas című előadáshoz. Ha még nem látta a társulatot élőben, ebben az évadban ezeket az előadásaikat tudja megnézni:
 
• május 19. 19:00 – Fehér Szarvas, Duna Palota – Budapest
• május 22. 19:30 – Fehér Szarvas, Zenta - Thurzó Lajos Művelődési Ház
• június 3. 19:00 – Halottak napjától Virágvasárnapig, Budapest - Magyarság Háza