Adjad ide a zenelejátszódat – fiatalkorúakból álló banda késelt és rabolt a Margit hídon

A fiatalkorúakból álló négy fős banda először egy biciklist inzultált, majd késsel életveszélyesen megsebesítettek egy járókelőt, akinek elvették a zenelejátszóját. Szerencsére hamar elkapták őket. Csoportosan elkövetett rablással és életveszélyt okozó testi sértés elkövetésével vádolják őket.

Szombat éjszaka egy kerékpárostól érkezett bejelentés, hogy őt Budapesten a II., Margit hídon egy több főből álló társaság inzultálta – írja a police.hu.

A bejelentő a rendőröket a helyszínen nem várta meg, azonban a hídon egy a, lábán erősen vérző személyt találtak, aki elmondta, hogy egy több fős csoport megtámadta a lábán megszúrták és zenelejátszóját elvették.

A sérült személyt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, ahol a sérülését az őt ellátó orvos életveszélyesnek minősítette.

A bevezetett nyomozati tevékenység eredményeként a nyomozók beazonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható négy fiatalkorú elkövetőt, akiket 2016. április 10-én csoportosan elkövetett rablás bűntett, valamint egy főt közülük életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

Velük szemben a további eljárást - őrizetbe vételük mellett - a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztálya folytatja le.