Aggodalomra semmi ok: Kocsis Mátét újraválasztotta frakcióvezetőnek a Fidesz

Aggodalomra semmi ok: Kocsis Mátét újraválasztotta frakcióvezetőnek a Fidesz

Megerősítették tisztségében a kormánypárti képviselőcsoport tagjai.

Tisztújítást tartott az esztergomi kihelyezett ülésén a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja, amely három évre újraválasztotta Kocsis Máté frakcióvezetőt - közölte az MTI-vel a kormánypárti frakció csütörtökön.

A kormánypárti képviselők bizalmat szavaztak az eddigi frakcióvezető-helyetteseknek is, így a posztot ezután is Balla György, Bánki Erik, Dunai Mónika, Font Sándor, Halász János, Hende Csaba, Hörcsik Richárd, Kósa Lajos, Kubatov Gábor, Németh Szilárd, Németh Zsolt, Selmeczi Gabriella és Zsigó Róbert tölti be

- olvasható a Fidesz-frakció közleményében.

A most pozíciójában megerősített Kocsis Máté tegnap, a frakcióülés kezdetén a Facebookon azt írta ki a falára: „Esztergomból Brüsszelnek: békére és versenyképes Európára van szükség. Kezdődik a Fidesz és a KDNP frakcióülése.”

Ugyanakkor a frakcióülésről Orbán Viktor is „üzent Brüsszelnek”, közösségi oldalán az áll:

Magyarország ellenfelei a háború okozta válságot arra akarják felhasználni, hogy visszalökjék Magyarországot a Gyurcsány-korszakba. Ne hagyjuk, hogy a magyarok sorsáról külföldön döntsenek!

Emlékezetes, a Fidesz szokásos februári balatonfüredi frakcióüléséről utólag derült ki, hogy csaknem 11 millió forinttal került többe a kormánypártiak kiruccanása, mint egy évvel ezelőtt. Kocsis Máté akkor több mint 35 millió forintnyi közpénzt fizetett a jól ismert üzlettárs, Czigle Zsoltnak, amiért cserébe a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportjai két napot eltölthettek a Hotel Füred szolgáltatásait élvezve.

(Címlapkép: Kocsis Máté és Orbán Viktor a Fidesz februári kihelyezett frakcióülésén - Facebook)