Ez a NER: kórházi vezetőket is kampányba állítana a Fidesz

Ez a NER: kórházi vezetőket is kampányba állítana a Fidesz

Ön szerint mennyire normális dolog az, hogy kórházi vezetők fideszes politikusokkal pózolnak? A kérdés persze költői, a NER-ben erre is megvan a válasz. A "Magyar Imre Kórház jelen és jövője" címmel sajtótájékoztatót tart még karácsony előtt a nagyobbik kormánypárt ajkai szervezete - derült ki a lapunk birtokába került meghívóból.

A december 20-ára az intézmény Igazgatóság előtti aulájába meghirdetett eseményen Dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Veszprém Megyei a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója mellett Navracsics Tibor kormánybiztos, illetve Fülöp Zoltán kormánypárti önkormányzati képviselő, az ajkai Fidesz-csoport elnöke vesz majd részt.

Érdemes rögzíteni, hogy Navracsics amellett, hogy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program (EKF) megvalósításáért felelős kormánybiztos, egyben Veszprém 3-as számú választókerületének fideszes elnöke is, így 

joggal merülhet fel a kérdés, hogy a sajtótájékoztató vajon mennyiben számíthat Navracsics kampányeseményének, és eleve, mennyire okés az, hogy a helyi Fidesz alapszervezet elnöke mellett egy kórházigazgatót is kiállítanak, aki amúgy nem is politizálhatna?

Navracsics nem tudja most eldönteni, igazságügyi miniszterként bevetette volna-e a Pegasust

Kedden délután Budapesten, az ELTE Jogtudományi Kar épülete előtt sajtótájékoztatót tartott Navracsics Tibor a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program (EKF) megvalósításáért felelős kormánybiztos, ahol a 100 milliárdos büdzséből működő köztévé arról kérdezte, hogy Tapolcán a Városi Mozi igazgatója nem tűzte műsorra Kálomista Gábor Elk*rtuk című filmjét.

Nem mellékes körülmény egyébként a helyszínválasztás, hiszen a sajtótájékoztatót a koronavírus-járvány negyedik hullámának idején éppen egy volt Covid-kórház épületében tartják, ahogyan az sem, miért a Veszprém Megyei a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatóját hívták meg az ajkai kórház vezetője helyett.

A helyzet tehát úgy fest, hogy

a Fidesz simán ki és felhasználja a kórházi vezetőket a saját céljaira, miközben a sajtóeseményen minden bizonnyal csupa jó hírről fognak majd beszámolni.

Mint december 7-én megírtuk, megszűnt az akut fekvő, kórházi baleseti sebészeti ellátás az ajkai Magyar Imre Kórházban, az osztályon koronavírusos betegek ellátására álltak át.

Leállítják a baleseti sebészeti műtéteket az Ajkai Kórházban, Rig Lajos ezt önbeismerésnek tartja

Megszűnik az akut fekvő, kórházi baleseti sebészeti ellátás az ajkai Magyar Imre Kórházban, az osztályt csütörtökig ki kell üríteni, mert koronavírusos betegek ellátására állnak át. Ennélfogva a térség betegeit a Veszprémi Kórházba irányították át - adta hírül először a 444 Röntgen-blogján Kunetz Zsombor orvos.

Rig Lajos, Veszprém megye 3. számú választókerületének jobbikos országgyűlési képviselője akkor érdeklődésünkre elmondta, a döntés szerinte önbeismerése annak, hogy az egészségügyi ellátórendszerben kevés az ember, hiszen ha elegendő lenne, akkor nem lett volna szükség ilyen lépésekre.

A magyar néppárt politikusa - aki civilben, eredeti szakmájának megfelelően mentőápolóként önkénteskedik - kiemelte továbbá, hogy az Ajkai Kórház traumatológiai ellátásához eddig a Balaton-part nagy része, Badacsonytomaj, Tapolca és vonzáskörzete, Sümeg és vonzáskörzete, illetve Ajka és vonzáskörzete tartozott, mostantól azonban az összes ellátás Veszprémbe megy, úgy, hogy nem kapnak plusz ágyat, és feltehetően plusz személyzetet sem.