Színvallásra kényszerülnek a kormánypártiak – a Jobbik ismét benyújtja az alaptörvény-módosítását

Vajon lesz 16 olyan kormánypárti képviselő, akik valóban komolyan a betelepítés mindenformájának a tiltását?

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője mindezt keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, mint mondta: a párt célja, hogy az alaptörvény-módosítás célja, hogy se szegény, se gazdag, se fiatal, se öreg migránst ne lehessen betelepíteni. (Egyébként ugyanaz a szöveg lesz, amelyet tavaly év végén próbáltak keresztül verni a kormánypárti többségen – eredménytelenül).

A Fidesz megmutatta a valódi énjét - nemmel szavaztak a bevándorlást kizáró alaptörvény-módosításra

Súlyos csapást szenvedett el az Orbán-kormány - jelenlegi népszerűségét biztosító, és a korrupciós ügyeit elfedni hivatott - bevándorlás-ellenes küzdelme, ugyanis szerdán a kormánypárti politikusok nemmel szavaztak a betelepítés minden formáját kizáró alaptörvény-módosításra (ahogy az már valóban közismert, az ellenzéki javaslat egyszerre zárná ki a kötelező betelepítési kvótákat és az offshore hátterű, nemzetbiztonsági kockázatokat rejtő letelepedésikötvény-bizniszt).

A legerősebb ellenzéki párt, amint lehetséges, már május 8-án rendkívüli ülésnapot tartana, hogy tárgyalhassanak a javaslatról, ehhez 40 képviselő támogató aláírására lenne szükség: ám a Jobbiknak csak 24 politikusa ül a parlamentben.

Így Mirkóczi Ádám szerint színt kell vallania a Fidesznek és a KDNP-nek, hogy vajon egyetért-e a hétvégi eseményekkel kapcsolatban (Rogán Antal bejelentette, hogy Magyarország kész befogadni 14-18 év közötti migránsokat, amennyiben DNS-vizsgálat bizonyítja az életkorát), hogy napirendre vegyék a javaslatot, és „pláne egyetért-e azzal, hogy bezárjunk minden olyan kiskaput, amelyet akár külföldi politikai erők is igyekeznek kihasználni”.

De természetesen színt kell vallania a baloldalnak is, akik most nagyon hallgatnak, hogy egyetért-e azzal, hogy bejöjjenek ezek a fiatalkorú migránsok, mert ha nem, akkor támogassák a Jobbik kezdeményezését – tette hozzá.

Felidézte, hogy szombaton Orbán Viktor „dicsőséges módon kapitulált”, és a Néppárt gyűlése után ki sem mert állni a kamerák elé, hanem a hónapokig rejtegetett Rogán Antalt küldte ki maga helyett, aki elismerte, hogy brüsszeli kérésre beengedik a migránsokat. Arra is rámutatott, hogy március 7-én kizárólag a Jobbik támogatásával jöhetett létre az a jogi határzár, amely megszüntette, hogy 18 év migránsok bejöhessenek.

Felhívta arra is a figyelmet, hogy hazudnak a fideszes bérkommentelők, akik szerint eddig is bejöhettek ezek a fiatal migránsok: nem véletlenül szavazta meg a jogi határzárat a Jobbik március 7-én.

"De nem véletlen az sem, hogy Orbán Viktor be sem mert jönni ma a magyar országgyűlésbe, hogy számot adjon arról, hogy mi történt a hétvégén Brüsszelben, és hogy ezekre az ellenzék számára nagyon fontos kérdésekre választ adjon”

- fogalmazott Mirkóczki.

„Ha a Fidesz komolyan gondolja, hogy meg akarja védeni az országot, akkor ennek a törvénynek meg kell születnie”

- fogalmazott a betelepítés minden formáját kizáró módosítást elfogadja a Fidesz.