Álszentségből jeles: nem tartja nyitva a határt, de Magyarországot gyalázza az osztrák kormány

Nehezen követhetőnek és nem kielégítőnek nevezte Magyarország migránsokkal kapcsolatos eljárását az osztrák belügyminiszter, aki újságíróknak Bécsben azt is megjegyezte, hogy "rendkívül nehéz" az együttműködés a két ország között.
 
  Johanna Mikl-Leitner szombat délután ellátogatott a bécsi Westbahnhofra, ahol menekültekkel beszélgetett és köszönetet mondott az önkénteseknek.
 
"Megszakad a szívem a sok szenvedéstől, amit látok, hogy emberek ilyen hosszú utat tettek meg, mire kimerülten megérkeztek Ausztriába" - fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy a menekültek "itt biztonságban vannak".
 
Szombaton eddig mintegy 6500 ember érkezett Ausztriába Magyarországról, és 2200 már továbbutazott Németországba. Mikl-Leitner szerint a hatóságok, a segélyszervezetek és a rendőrség között kiváló, és annak ellenére is súrlódásmentes az együttműködés, hogy több ezer embert kell ellátni.
 
Arra a kérdésre, hogy a bevándorlók előtt a határok meddig maradnak nyitva, a belügyminiszter azt válaszolta, hogy a jelenlegi helyzet rendkívüli. 
Magyarországnak végre "humanitárius magatartást kell tanúsítania" -
állította fel a hét álszentségi rekordját a miniszter. 
 
Hozzátette ugyanakkor, hogy a dublini rendszernek sok-sok hibája van, például az, hogy nem rendelkezik a menekültek igazságos elosztásáról, és az a feladat, hogy javítsanak rajta, és új stratégiát találjanak.
 
A migrációs válság szerinte azt bizonyítja, hogy "közös Európára" van szükség. "Nem kevesebb, hanem több Európára" - hangoztatta.