Stratégiai fontosságú híd omlott össze Herszonnál

Stratégiai fontosságú híd omlott össze Herszonnál

Eközben az orosz erők befejezték a visszavonulást a térségből.

Összeomlott a Dnyeper (Dnyipro) felett átívelő, stratégiai fontosságú Antonovkai híd, amely az egyetlen közúti összeköttetést biztosította Herszon közelében a folyó jobb és bal partja között - tájékoztatott az ukrán média helyi szemtanúkra hivatkozva pénteken.

A közösségi médiában közzétett felvételeken az látható, hogy

teljes részek hiányoznak a hídból.

A legközelebbi közúti átkelő a Dnyeperen több mint hetven kilométerre fekszik Herszontól.

Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a híd összeomlását.

Mindez azt követően történt, hogy Oroszország szerdán bejelentette, visszavonul a Dnyeper nyugati partjáról Herszonban.

Befejeződött az orosz erők kivonása a Dnyeper jobb partjáról

Eközben Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője pénteken közölte, az orosz fegyveres erők veszteségek nélkül befejezték az egységek és felszerelések átcsoportosítását a Dnyeper folyó bal partjára.

"Herszonban ma moszkvai idő szerint hajnali öt órakor (közép-európai idő szerint háromkor) befejeződött az orosz csapatok egységeinek átcsoportosítása a Dnyeper bal partjára. A jobb parton egyetlen katonai felszerelés és fegyverzet sem maradt" 

- mondta a tábornok.

Konasenkov szerint sikerült kivédeni, hogy a személyi állományban, a fegyverzetben, a hadfelszerelésben és a hadianyagban veszteség keletkezzen. Mint közölte, az összes orosz katona átkelt a Dnyeper bal partjára, a Herszon megye jobb parti részét elhagyni kívánó civilek pedig segítséget kaptak a távozáshoz.

Az MTI által tolmácsolt tájékoztatás értelmében az orosz alakulatok a folyam bal partján elfoglalták a műszakilag előkészített védelmi vonalakat és állásokat.