Csaknem egymillió eurót hozott a konyhára Mészáros vagyonkezelője

Fél év alatt.

Iroda- és kereskedelmi portfóliójának köszönhetően látványosan fejlődött az Appeninn Holding Nyrt. és jelentősen javította jövedelemtermelő képességét

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. 2,7 millió eurós árbevétellel zárta az idei első fél évet, míg tavaly ugyanebben az időszakban 2,6 millió eurós árbevételt ért el; kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye pedig 955 ezer euró volt a tavalyi hasonló időszakban elért 718 millió euró után - közölte tette közzé a társaság vasárnap.

A csoport első fél éves adózás utáni nyeresége 723 ezer euró volt, míg 2017-ben az első fél évet 38 ezer euró veszteséggel zárta, az indoklás szerint ennek oka elsősorban a tavaly egyszeri tételként elszámolt 1 millió euró összegű leértékelés egy befektetési célú ingatlan esetében.
    
A konszolidált jelentés szerint az árbevétel idei alakulásához nagyban hozzájárultak a társaság új vagyonelemein, az iroda- és kereskedelmi portfólión realizált bevételek.
    
A nagy értékű tőkeemelések és akvizíciók eredményeként az idei első fél évben olyan "A" kategóriás irodaházak kerültek az Appeninn tulajdonába, mint az Andrássy 59. Palace, az Andrássy 105. Office Building és az Ü48 Corner Office Center. Emellett a társaság tavasszal 18, a Spar Magyarország által hosszú távra bérelt kiskereskedelmi ingatlant vásárolt.

Mint ismert, Mészáros Lőrinc Appenninjébe Orbán Viktor veje is bevásárolta magát:

Tiborcz bevásárolta magát Mészáros gigacégébe

Stratégiai partnerségre lép az Orbán Viktor barátjához, Mészáros Lőrinchez köthető Konzum-csoport és az Orbán Viktor veje, Tiborcz István többségi tulajdonában álló BDPST Zrt - írja az Index a Konzum-csoportba tartozó Appeninn Holding Nyrt. közleményére hivatkozva. A Budapesti Értéktőzsdén bejelentett tranzakciónak megfelelően a Konzum PE Magántőkealap értékesíti a tulajdonában lévő, 20,59 százalékos részvénycsomagot a BDPST-nek.