Legkésőbb jövő héten dönt a kormány az árstopokról Gulyás szerint

Legkésőbb jövő héten dönt a kormány az árstopokról Gulyás szerint

Legkésőbb jövő héten döntenek az árstopok sorsáról, valamit a kamatstopról, de minél tovább szeretnék ezeket fenntartani - mondta Gulyás Gergely a Hír TV műsorában.

A miniszterelnökséget vezető miniszter az Európai Parlamentben elfogadott javaslatról azt mondta, annak nincs jelentősége.

Az egésznek nincs jelentősége. Tehát az, hogy Európa, abban a helyzetben, amiben ma vagyunk, azzal foglalkozik, hogy az egyébként egyik legdemokratikusabb országát, ahol a média sokszínűsége például a legnagyobb mértékben biztosított, vagy az egyik leginkább a média sokszínűségét felmutatni képes országot próbálja meg elítélni, ennek nincs értelme

– fogalmazott.

Orbán Viktor pénteken Belgrádban a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetés átvétele utáni sajtótájékoztatón a magyar jogállamiságról készült jelentésről azt mondta: "először még azt hittük, hogy ennek van jelentősége, de most már csak viccnek tekintjük".

Orbán az uniós jelentésről: most már csak viccnek tekintjük

Azt szeretnénk, ha az uniós szankciós politika megváltozna és észszerűbb alapokra helyeznék - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Belgrádban az MTI tudósítása szerint. A kormányfő Aleksandar Vucic szerb elnökkel találkozott és átvette tőle a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést a két ország együttműködésének, kapcsolatainak fejlesztése érdekében nyújtott szolgálataiért.