Az LMP-elnök testvérének villájában nyaralt Orbán Viktor a horvát tengerparton + videó

Az LMP-elnök testvérének villájában nyaralt Orbán Viktor a horvát tengerparton + videó

A miniszterelnök korábban arra utalt, hogy idén nyáron nem megy nyaralni.

Ungár Péter LMP-társelnök testvérének horvátországi nyaralójában nyaralt Orbán Viktor. A Gulyáságyú Média megszerezte egy térfigyelő kamera rövid videófelvételét, amin

látható, hogy a miniszterelnök éppen kijön a tengerből, majd – egy törölközőt magára tekerve – bemegy egy tengerparti villába, a bejutáshoz saját kapukódot használva.

A videót a lapnak eljuttató olvasó azt állította, hogy a felvétel 2023. augusztus 11-én dél körül készült Abbáziában (horvátul Opatijában). A felvételt ellenőrizték és hitelesnek találták.

A portál ugyanakkor megjegyzi, hogy Orbán Viktor augusztus 18-án a Kossuth rádióban azt mondta: „látja, hogy nyáron sem áll meg az élet meg a munka, ilyen nehéz gazdasági helyzetben a nyaralás nem engedhető meg néhány kulcsminiszter számára, úgyhogy dolgozunk.” Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter újságírói kérdésre pedig trükkösen válaszolva ugyan, de lényegében azt állította az augusztus 24-i kormányinfón, hogy a miniszterelnök nem volt augusztus 20-a előtt nyaralni.

A Gulyáságyú Média felidézte, hogy Abbázia ezen részén a tengerpart mellett számos luxusvilla áll, melyekből a tenger egy sétányon, azaz közterületen keresztül érhető el, ugyanis Horvátországban a tengerpartot közösnek kell megőrizni, így a tengerparti villákból is közterületen keresztül érhetőek el a tengerparti szabadstrandok.

Ungár Péter viszont a Népszavának megerősítette, az említett ingatlan valóban a nővéréé hozzátéve, hogy neki nincs beleszólása abba, hogy kik nyaralhatnak ott.

Címlapkép: Fürdőző turisták a horvátországi Abbáziában (Opatija) 2020. június 30-án. Ezen a tengerparti szakaszon nyaralhatott Orbán Viktor idén augusztus közepe táján. Fotó: MTI/EPA/Antonio Bat