Az ORÖ szerint feszültséget gerjesztünk, de ők majd segítenek a "feszült viszony" megoldásában

Feszült viszony: értsd lakásfoglalások, tulajdonukból elűzött emberek.

Az Országos Roma Önkormányzat némi fáziskéséssel (konkrétan egy hónappal) reagált az érdi gyújtogatásra. Mint ismert, október 17-én egy máig ismeretlen eredetű gyúlékony anyagot dobtak az ominózus érdi házra, illetve az udvaron álló autóra. A rendőrségi nyomozás tart, részleteket egyelőre nem tudni.

"Az Érden élő roma család sérelmére elkövetett, közvetlenül az emberi élet ellen irányuló támadást elítéljük és elfogadhatatlannak tartjuk"

- írja az ORÖ. Legfrissebb információink szerint ugyanakkor a cigány család jó ideje visszaköltözött a házba, a kiégett autó ugyanúgy az udvaron áll.

A kialakult helyzet tisztázása érdekében az Országos Roma Önkormányzat megkereste az MTV1 közszolgálati csatornát (sic), hogy a sérelmet szenvedett roma család is elmondhassa álláspontját (a "sérelmet szenvedett" cigány családot amúgy több sajtóorgánum, így az újabban hírhamisítással foglalkozó TV2 is felkereste, ám egyik orgánum sem vette a fáradságot, hogy a károsult házából kiszorított tulajdonost felkeressék). Az sem mellékes, hogy az N1TV korábban megszólaltatta a házban tulajdont szerzett cigányokat.

De semmi vész, segít az ORÖ a megnyugtató rendezés érdekében

Mint írják: felvették a kapcsolatot az Érdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökével is, hogy az érdi és Érd környéki roma és nem roma lakosság közötti "békés együttélés" mielőbb újra megvalósuljon.

Felkérik továbbá az ügy kivizsgálásával foglalkozó szerveket, hatóságokat, hogy a folyamatban lévő eljárásokat, vizsgálatokat körültekintően és a lehetőségekhez mérten mihamarabb végezzék el, a helyzet megoldásának, valamint a helyi lakóközösség között kialakult "feszült viszony" (értsd: lakásfoglalások - a szerk.) megnyugtató rendezésének érdekében.

Azért megkapjuk mi is

Egyúttal elítéljük azokat a hírportálokat, amelyek teret engednek a "szélsőséges vélemények" megjelenítésének, ezzel megsértve és hátrányosan megkülönböztetve nemcsak a fent említett roma családot, hanem minden roma származású embert, mellyel "értelmetlen" feszültséget gerjesztenek a társadalom tagjai között - olvasható az ORÖ közleményében.

Mint ismert, portálunk tárta fel az ORÖ szerint "értelmetlen feszültségkeltést" okozó érdi és törökbálinti házfoglalásokat. Hamarosan külön cikkben foglalkozunk a különböző házfoglaló, kiszorító módszerekkel, valamint az abban résztvevő érdi fém- és lomizással foglalkozó cigánycsaládok hivatali és ügyvédi kapcsolataival. Akit esetleg részletesen is érdekel az általunk eddig feltárt négy házfoglalás, ezeken a linkeken megtekinhető őket:

Így túrta ki házából a családot az érdi cigánymaffia

Nyár végén egy érdi nő és gyermekei arra ébredtek, hogy az általuk lakott kertes ház konyhájában egy vadidegen cigány család üldögél, az idegenek az ingatlan alsó szintjét teljesen elfoglalták. A magyar asszony tulajdonának a felét másfél hónapja mintegy tucatnyi idegen birtokolja teljesen önkényesen, a rendőrségtől még minimális segítséget sem kapott, ő és két lánya kénytelenek voltak elmenekülni saját otthonukból.

Délután elfoglalták a házukat a cigányok, este már menekülniük kellett

Korábban megírtuk, hogy tudomásunk szerint több házat is elfoglaltak Érden egymáshoz kísértetiesen hasonló eszközökkel. Az általunk bemutatott kétgyermekes édesanya nehéz helyzetében mások is osztoznak. A módszer tulajdonképpen ugyanaz: egy jól körülhatárolható csoport rendezetlen tulajdonviszonyú ingatlanokban, nem feltétlenül jogszerűen tulajdonjogot igazol.

Munkát kínáltak neki a cigányok - elvették a házát

Leitatták, lányokat ültettek az ölébe, hamis szerződéssel forgatták ki vagyonából. Folytatjuk az érdi cigánymaffiáról írt cikksorozatunkat és egy újabb, sajnálatos érdi ingatlanügyet tárunk fel; a helyszín, azaz a tét ezúttal a megyei jogú nagyváros egyik virágnevű utcájában található, ahol ugyanabban a kertben, egyazon ingatlanon áll egy kisebbik és egy nagyobbik ház.

Havi tízezer forintért „vett" házat a cigánymaffia, elfoglaltak egy törökbálinti ingatlant is

Színlelt csereszerződés, életjáradéki szerződés, hamisított aláírás. Egy alkoholista rokon, egy ismerős ügyvéd, és persze az eddigi történetekből már megismert R. és K. család. Folytatjuk az érdi lakásmaffiát bemutató sorozatunkat, de ezúttal a szomszédos településen élő, törökbálinti család sorsát írjuk le.