Halálos balesetnél kezdett fotózni a magyar kamionos, a német rendőr leoltotta

Halálos balesetnél kezdett fotózni a magyar kamionos, a német rendőr leoltotta

Négymillió feletti megtekintésnél jár a Bayerischer Rundfunk Facebook-oldalán az a videó, amely szerint egy németországi halálos baleset után néhány sofőr fotózni kezdte a tragédia helyszínét a járművéből.

BR Franken

Nach einem tödlichen Unfall auf der A6 zwischen Roth und dem Kreuz Nürnberg-Süd hat die Polizei mehrere Gaffer zur Rede gestellt - und mit der Leiche des getöteten Lkw-Fahrers konfrontiert. |fme

Az egyik rendőr kiakadt ezen a viselkedésen, először egy kisteherautóhoz lépett oda, megkérte a cseh sofőrt, hogy szálljon ki, valamint megkérdezte tőle, akar-e látni halott embereket, vagy esetleg le is fotózná-e őket. A rendőr közölte vele, hogy szégyellje el magát és meg is büntette 128,5 euróra a fotók miatt.

A videó későbbi részében magyar kamionsofőrrel is lezajlott egy hasonló jelenet, ráadásul kiderült, hogy pont magyar áldozatai voltak a balesetnek:

"Nézze meg! Magyarországról jöttek. Nem akarja látni? Akkor miért készít képeket róluk? A saját országából jöttek. Szégyellje magát!"

 - mondta a rendőr, bár a kamionsofőr valószínűleg nem érthette pontosan, hogy miről van szó, mert magyarul válaszolgatott neki.

(24.hu)