Balog Zoltán elment a reformáció emlékünnepére Erdélybe, hogy megmondja, hova kell szavazni jövőre

Vigyázat: a hét leggusztustalanabb híre. 

At IttHon.ma tudósítása szerint a jubileumot ünneplő magyar hívők megtöltötték a sportcsarnokot, az ünnepség keretében pedig felavatták a vártemplom bejáratánál Kálvin János és Károli Gáspár mellszobrát. Balog bejelentette, hogy 2018-tól a világon bárhol született, tehát az erdélyi magyar gyermekeket is megilleti a babakötvény. Eddig a jó hírek. A politikus azonban az örömhírt megtoldotta néhány egész gusztustalan mondattal is. 

"Számíthatnak a magyar kormányra. És ha segítenek bennünket a jövő év áprilisában, akkor a gyarapodás ezután is lesz."

Ezt bírta mondani Balog Zoltán miniszter, református lelkész a reformáció ötszázadik évfordulójának megindítóan szép erdélyi ünnepségén fél évvel a választások előtt. És ezzel lényegében

el is árulta, miért ment Vásárhelyre, és miként tekint az ott élő magyarokra.

Eleven, két lábon járó voksokként, távoli szegény rokonokként, akiknek a Keresztapa időnként küld egy szép csomagot - de a Család egyszer majd cserébe kér valamit. Egy ikszet a megfelelő helyre. 

És, ha eddig még nem fordult volna fel a gyomrunk, van folytatás is. 

 „Ne csak a pénztárca kösse össze a magyarországi és a határon túli magyarokat, hanem szívük, lelkük is”.

 - mondta a jó Balog tiszteletes, közvetlenül az után, hogy

szűkös pénztárcájukon keresztül fenyítette be az erdélyieket, ha esetleg megcsúszna a kezük a szavazólapon jövőre. 

Ez a döbrögis leereszkedés, a joviális mosollyal előadott zsarolás, az ünnep szentségén átgázoló prosztó proli tempó, és a rothadt cinizmust sztaniolpapírba csomagoló ájtatoskodás - ez maga a NER. Balog Zoltán pedig ennek a rezsimnek az egyik legkártékonyabb figurája, mert

ezt az álszent gengsztertempót vírushordozóként viszi magával abba a közegbe, amelynek komisszárjául Orbán kinevezte: az egyházakba, a kultúrába, az elszakított magyar közösségekbe. 

Mészáros, Garancsi, vagy Tiborcz lopott milliárdjait vissza lehet majd venni - de a nemzet lelkét nagyon kemény munka lesz fertőtleníteni. 

Fotó: MTI/Boda L. Gergely