Bemondta az unalmast a DK! Gyurcsány Ferenc és társai 2018-ig kivonulnak a parlamentből

Rendkívüli elnökségi ülésen határoztak erről.

A gyurcsányista párt hétvégi rendkívüli elnökségi ülésen úgy határoztak, hogy képviselőik a továbbiakban nem folyatnak parlamenti munkát; azaz nem lesznek ott sem a plenáris, sem a bizottsági üléseken. Nem hallgatják meg a napirend előtti felszólalásokat sem.

Az érintett politikusok nem is szavaznak többet, kivéve azon kétharmados szavazások alkalmából, amikor lehetőség nyílik arra, hogy a Fidesznek keresztbe tegyenek. Illetve évente egyszer kötelezően kell valamiféle parlamenti tevékenységet folytatniuk, máskülönben Magyarország legnagyobb bánatára Oláh Lajos, Varjú László, Vadai Ágnes és Gyurcsány Ferenc mandátuma megszűnne.

A DK-nak állítólag a kvótareferendum, a népszavazás bukása elleni alaptörvény-módosítási kezdeményezés és a Népszabadság felfüggesztetése volt az utolsó csepp a pohárban.

Ilyen sajtótájékoztatón búcsúzott el Gyurcsány a parlamenttől, mikor bejelentette, hogy a DK lelép

Gyurcsány azt mondta, hogy mint arról hétfő reggel beszámoltunk: nem vesznek részt a plenáris üléseken, a bizottsági munkában, a vitákban, a határozathozatalokban, nem nyújtanak be írásbeli kérdéseket, egyúttal tudomásul veszik, hogy emiatt elveszítik teljes képviselői tiszteletdíjukat.