Egyénileg dönthetik el a benzinkutak, nyitva tartanak-e az ünnepi hétvégén

Egyénileg dönthetik el a benzinkutak, nyitva tartanak-e az ünnepi hétvégén

A szövetséget alkotó tagvállalatok, vállalkozások egyénileg döntik el, hogy augusztus 19-én és 20-án nyitva tartanak-e vagy bezárnak

- tájékoztatott kedd délutáni közleményében a Független Benzinkutak Szövetsége (FSZB), miután megtartották rendkívüli közgyűlésüket, amelyen a többség ezt támogatta. 

Megerősítették, hogy egyúttal kezdeményezik a Mol ügyvezetésével a kapcsolatfelvételt a vidék jobb üzemanyag-ellátása érdekében.

Ez azt jelenti, hogy a döntés joga nem csupán az ünnepi hétvégére szól: Egri Gábor, az FSZB elnöke az Indexnek arról beszélt, hogy a kisbenzinkutakra mostantól a jogszabályok szerinti 48 órás bezárási lehetőség vonatkozik, amiről egyénileg dönthetnek. 

Ahogy arról beszámoltunk, megbeszélést folytatott az Agrárminisztériummal a Független Benzinkutak Szövetsége, Nobilis Márton agrárállamtitkártól pedig ígéretet kaptak arra, hogy a támogatási kérelmek befogadása e héten megtörténik, és a kifizetések a jövő héten megkezdődnek; e célra a kormány 18,5 milliárd forintot különített el.

Mégis mentőövet dobhat a kormány a benzinkutasoknak

Megbeszélést folytatott az Agrárminisztériummal a Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) - adta hírül keddi közleményében a hazai kutasokat képviselő társaság. A szaktárca részéről Nobilis Márton kereskedelempolitikáért felelős államtitkárral tárgyaltak...