Lőrincz Tamás aranyérmet szerzett Kazahsztánban

Lőrincz Tamás aranyérmet szerzett Kazahsztánban

Aranyérmet szerzett Lőrincz Tamás a Nur-Szultanban zajló birkózó-világbajnokságon, mivel a kötöttfogásúak 77 kilogrammosok kategóriájának döntőjében technikai tussal legyőzte a görög származású, svéd színekben birkózó Alex Bjurberg Kessidist.

A Budapest Honvéd háromszoros Európa-bajnoka hétfőn üzbég, ukrán, litván, végül kazah rivális legyőzésével jutott döntőbe, melyben a svéd Alex Bjurberg Kessidisszel csapott össze és technikai tussal győzött.

A már az elődöntőbe kerüléssel tokiói kvótát szerzett ceglédi születésű birkózónak ez a 13. dobogós helyezése világversenyről, amivel magyar rekorder. Világbajnokságokon negyedik érmét nyerte, de most először sikerült aranyat begyűjtenie. A 2014-es vb-n harmadik volt, míg tavaly, illetve két éve második helyen zárt. 

A magyar kötöttfogásúak három éremmel és két kvótával zártak a kazah fővárosban, ahol vasárnap Korpási Bálint bronzérmet nyert az olimpiai műsorán nem szereplő 72 kilogrammos súlycsoportban, míg hétfőn Tamás bátyja, Viktor - kvótája mellé - ezüstöt szerzett a 87 kilósok között.