Frakcionált lézerkezelés a bőrfelszín teljes megújulásáért (x)

Frakcionált lézerkezelés a bőrfelszín teljes megújulásáért (x)

Miben különbözik egymástól a hagyományos és a frakcionált lézerkezelés? Mikor érdemes alkalmazni az utóbbit és milyen lépésekből áll? Csak az arcbőrön alkalmazható? Hányszor kell megismételni a kezelést a kívánt eredmény elérése érdekében? Cikkünkben megválaszoljuk a kérdéseket.

A frakcionált lézerkezelés egy esztétikai beavatkozás, melynek segítségével eltüntethetőek vagy csökkenthetőek a bőr egyenetlenségei. A segítségével kezelhető az aknés és pattanásos bőr, eltüntethetőek a pigmentfoltok, csökkenthető a pórusok mérete és a ráncok mélysége, valamint teljesen megszüntethetőek a finomabb ráncok. Mindemellett a kezelt bőrfelület feszesebbé és bársonyosabbá válik, ráadásul a kezeléssel tartós eredmény érhető el.

Miben különbözik a hagyományos és a frakcionált lézerkezelés?

A frakcionált lézerkezelés kíméletesebb, mint a hagyományos lézerkezelés. Utóbbi fájdalmasabb megoldás, és több gyógyulási idővel jár. Mi történik a frakcionált lézerkezelés során? A szakember pontszerű, sűrű lyukakat ejt a bőrfelszínen. Ennek hatására megújul a felület, ráadásul a mélyebb rétegekben elasztikus rosttermelődés és új kollagéntermelődés indul be. A regenerálódási idő mindössze egy hét, valamint ezt még egy hétig tartó finom hámlás is követheti.

A frakcionált lézerkezelést kizárólag kellő tapasztalattal rendelkező szakember végezheti, valamint előzetes bőrgyógyászati konzultációra és tanácsadásra feltétlenül szükség van. A személyre szabott kezelés megtervezéséhez érdemes felkeresni a Belvárosi Orvosi Centrumot.

Fokozódik a kollagén- és az elasztinképződés

A frakcionált lézerkezelés ambuláns módon történik. Ideje függ a kezelendő bőrfelület nagyságától, de általánosságban körülbelül 40 perc elegendő. Először a vizsgálat és a beavatkozás megtervezése történik, ezt követi a helyi érzéstelenítés.

Ezután a szakorvos lézerfény segítségével apró lyukakat üt a bőrbe, így aktivizálja a hámréteg alatt található kötőszövetet. Ennek köszönhetően fokozódik a kollagén- és az elasztinképződés, és az eredmény sima és feszes bőr lesz.

Az eredmény folyamatosan fenntartható évente 1-2 kezeléssel

Az említett beavatkozás után következik a kezelt bőrfelület ápolása egy speciális maszk alkalmazásával, mely nyugtatja és hidratálja a bőrt. Ezt követően a szakorvos elmondja a szükséges tanácsokat az otthoni bőrápoláshoz.

Annak érdekében, hogy a végeredmény valóban tökéletes legyen, a bőr simává és feszessé váljon, nem elegendő egy kezelés. Legalább három alkalomra van szükség, melyeket 4-6 hetes időközönként kell megismételni. Az eredmény folyamatosan fenntartható évente 1-2 kezeléssel. A frakcionált lézerkezelést más testrészeken is lehet alkalmazni, nem csak az arcon. Például tökéletes eredmény érhető el vele a nyakon és a kézen, de a striák eltüntetéséhez is segítséget nyújt.