Az ítélethirdetés után zárt osztályra került a meggyilkolt borsodnádasdi lány édesanyja

Az ítélethirdetés után zárt osztályra került a meggyilkolt borsodnádasdi lány édesanyja

K. Csenge édesanyja összeomlott és elájult a bíróságon az ítélethirdetést követően: a nő képtelen volt elfogadni a döntést, térden állva könyörgött a bírónőnek, változtassa meg ítéletét. A fiatal lány édesanyját végül mentő vitte el, írja a Blikk.

Ahogy arról kedden beszámoltunk a bíróság csupán négy év börtönbüntetésre ítélte a borsodnádasdi K. Csenge gyilkosát, mivel az indoklás szerint nem sikerült kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a gyanúsított bántalmazta volna a lányt, mielőtt a vízaknába dobta.

Kisétálhatott a bíróságról a 17 éves Csenge meggyilkolásával gyanúsított B. Roland

A bíróság mindössze négy év börtönbüntetésre ítélte a 17 éves borsodnádasdi K. Csenge gyilkosát, B. Rolandot. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a bántalmazás nem bizonyítható, ezért az előzetesben töltött évek miatt el is engedték a 22 éves elkövetőt. A Blikk beszámolója szerint a fiatal lány édesanyja az ítélet hallatán majdnem összeesett, gyermekeinek kellett segíteni, hogy állva tudjon maradni.

A férfit az előzetesben töltött idő miatt szabadon engedték, kisétálhatott a bíróságról, mikor az áldozat édesanyja ezt meghallotta zokogva rogyott össze.

Olyan állapotban voltam, hogy a zárt osztályra kerültem. Annyira kikészültem a bíróságon történtektől, hogy egyszerűen törölte az agyam a hallottakat

– mondta a Blikknek K. Csenge édesanyja, aki semmire nem emlékszik. Mint mondta, már jobban van, és újra érez magában annyi erőt, hogy tovább harcoljon az igazáért.

Nagyon remélem, hogy másodfokon nem ilyen döntés születik, és Roland hosszú évekre visszakerül a rácsok mögé

– szögezte le Farkas Róza.