Orbánék korábbi vendége szerint az oroszok behatoltak a kormányunkba

Orbánék korábbi vendége szerint az oroszok behatoltak a kormányunkba

Az ukrán elnök felszólalását osztotta meg péntek délután Bruno Maçães egykori portugál EU-ügyi államtitkár, aki az elmúlt években elemzőként lett igazán ismert, és ebbéli formájában járt nemrég Budapesten is. Maçães tavaly szeptemberben a Böszörményi-Nagy Gergely által alapított kormányközeli TED-utánzat, a Brain Bar vendége volt, és itt beszélgetett Orbán Balázs államtitkárral - szúrta ki a 444.hu.

"Háború nélkül nem megy!" - harsogta a "békepárti" CÖF portálja a Békemenet előtt egy nappal

Már számos cikkben foglalkoztunk azzal, hogy a Fidesz agytrösztjei a választások előtti hetekben minden igyekezetükkel próbálják átállítani a propagandagépezetüket, és kritikusan állni Vlagyimir Putyin háborújához. Ennek részeként volt háború ellenes parlamenti határozatuk, átírták a Békemenet molinóit, és a Nem leszünk gyarmat! helyet No war!

"Hungarian government has been penetrated and compromised. Not complicated" - az az, "E magyar kormányba behatoltak és kompromittálták. Ez nem bonyolult."

Ezzel a kísérőszöveggel osztotta meg Volodimir Zelenszkij Orbán Viktornak címzett mondatait, amelyben az ukrán elnök a magyar miniszterelnök oroszpolitikáját kritizálta. 

Úgy néz ki, külföldön sokkal nehezebb lesz eladni Orbán Viktor átállását, és Európában még mindig Vlagyimir Putyin szövetségeseként tekintenek Orbán Viktorra. 

Orbán Viktor ellenzékben még egészen más véleményen volt az orosz agresszióról

Egyetért-e Miniszterelnök úr a korábbi kijelentéseivel? Ungár Péter írásban kérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt arról, hogy mi a jelenlegi véleménye a 2008-ban tett kijelentéséről, amikor Oroszország a Grúziához tartozó szakadár területek miatt indított támadást. Akkor még teljesen máshogy viszonyult Oroszország cselekedeteihez, mint most, amikor Ukrajna van hasonló helyzetben.