Elfogadhatatlannak tartják, hogy a "a NER-oligarchák csillapíthatatlan étvágya" miatt csúsznak a felújítások Budapesten

Elfogadhatatlannak tartják, hogy a "a NER-oligarchák csillapíthatatlan étvágya" miatt csúsznak a felújítások Budapesten

Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke közölte: közlekedési káoszt és a várt felújítások elmaradását eredményezheti a NER-oligarchák csillapíthatatlan étvágya Budapesten, hozzátéve: tovább csúszhat az évek óta ígért budai Váralagút felújítása. 

Olyan sokba kerül a Lánchíd felújítása, hogy a Váralagútra már nem marad pénz

Olyan drága lesz a Lánchíd felújítása, hogy forráshiány miatt bizonytalan időre el kellett halasztani a Váralagút felújítását, derül ki az Mfor cikkéből. A Lánchíd, a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró és a Váralagút felújítására júliusban kiírt, majd kétszer is módosított tender beadási határideje hétfő délután jár le.

Ezt azzal magyarázta a jobbikos országgyűlési képviselő, hogy a NER-oligarchák, köztük Mészáros Lőrinc cégei olyan drága ajánlatot nyújtottak be a Lánchíd és a vele összeköttetésben lévő Alagút rekonstrukciójára, amely nem teszi lehetővé egyidejű felújításukat. Ennek következtében az egymást követő munkálatok, amelyek egybeesnek a 2-es villamos forgalmának korlátozásával, valamint a 3-as metró és az M3-as autópálya középső szakaszának felújításával, öt évig elhúzódó közlekedési káoszt eredményezhetnek a fővárosban. 

"És ez még a 'szerencsésebb' forgatókönyv, hiszen a plusz állami támogatásért Tarlós Istvánnak előbb Orbán Viktornál kell pénzt kikuncsorognia"

- hangsúlyozta Bencsik János. 

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a túlárazott közbeszerzések miatt halaszthatatlanná vált beruházásokra nem kerül sor Budapesten. A párt nehezményezi, hogy a pályázati kiírás szerint sem a gyalogos, sem a kerékpáros közlekedés feltételei nem fognak érdemben javulni. 

"Arra szólítjuk fel Orbán Viktort, hogy Budapest polgárainak alapvető érdekeit szem előtt tartva fogja vissza oligarcháit, és biztosítsa a szükséges forrásokat a Lánchíd, illetve az Alagút egyidejű felújítására"

- fogalmazott a politkus.