Ott felejtette saját iratait a lakásban az alpinista betörő

Ott felejtette saját iratait a lakásban az alpinista betörő

Az biztos, hogy nincs tériszonya a 38 éves B. Lászlónak, aki a gyanú szerint 2021. február 22-én délelőtt Budapest VII. kerületében egy Károly körúti társasház egyik lakásába tört be úgy, hogy a harmadik emeleti folyosóról átmászott az erkélyre – írta a rendőrség arról az esetről, aminek most fejezték be a nyomozását.

A lakásban azonban már nem volt annyira figyelmes, mert miután magához vett egy tévét, a hátizsákját – benne az igazolványával – ottfelejtette.

A nyomozók a férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki, és másnap el is fogták. B. László kihallgatásakor elismerte, hogy korábban ugyanebből a társasházból, az egyik negyedik emeleti lakásból is ellopott egy tévét.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi 2021. év elején két lakást is bérbe vett a kerületben. Az egyikből egy tévét vitt el, a másikból gyakorlatilag a teljes berendezést eladta.

A VII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a lopás bűntett miatt indított eljárást most fejezték be, és a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.