Közös cellában a soroksári futónő gyilkosa és a Dózsa György úti ámokfutó

Közös cellában a soroksári futónő gyilkosa és a Dózsa György úti ámokfutó

Közös cellában raboskodik a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd és a soroksári futó nő megölésével vádolt R. Szilveszter, írja a Blikk. A lap információi szerint a két nehézfiú remekül kijön egymással.

Szakértő pedig úgy véli, a börtön vezetősége átgondolt és stratégiailag helyes döntést hozott, amikor közös zárkát választott számukra.

Mivel fizikailag közel azonos adottságokkal bírnak, egyikük sem lehet biztos benne, hogy egy összecsapásból ki jönne ki győztesen. Ezt felmérhették, ezért nem packáznak egymással. És mivel két, a börtönt jól ismerő emberről beszélünk, azt is tudják, hogy a rendbontás milyen fegyelmi eljárásokat, megvonásokat vonhat maga után

– fejtette ki Németh Zsolt kriminológus.

A békés közös élet pedig nem csak vízió! R. Szilveszter erről be is számolt ügyvédjének.

Telefonon beszéltem ügyfelemmel, aki örömmel újságolta, hogy kivel van egy cellában. Állítása szerint teljesen normális a viszonyuk, sőt, az is kiderült, több közös ismerősük is van. Szilveszter különben sem egy balhés rab, ameddig nem volt együtt a mostani cellatársával, a fal felé fordulva krimiket olvasott. Még az udvarra sem akart kimenni, annyira elvolt a maga világában

– mondta a Blikknek dr. Lichy József.

A lap felidézi, a magyar kriminalisztika leghíresebb zárkaduóját is: két férfi, hat áldozat, két tényleges életfogytiglani büntetés. Mindez a balástyai rémként elhíresült Szabó Zoltán és a gyálaréti rémként emlegetett Miklósi Viktor nevéhez köthető. Előbbi négy, utóbbi két ember haláláért felelt, s a szegedi Csillag börtön cellájában raboskodtak közösen. Életüknek is együtt vetettek véget: 2016 decemberében felakasztották magukat.