Bordélyházat üzemeltetett egy nő Budapesten és Angliában

Bordélyházat üzemeltetett egy nő Budapesten és Angliában

A vádirat lényege szerint egy 27 éves nő a 2017-2018. években abból élt, hogy magyar nők prostitúciós tevékenységét szervezte előbb az Egyesült Királyságban, majd Budapesten - írja a lapunknak eljuttatott közleményében a Fővárosi Főügyészség.

Mint írták: az üzemeltetés érdekében ingatlanokat bérelt, amelyeket bordélyházként üzemeltetett. Gondoskodott arról, hogy a szexuális szolgáltatást nyújtó sértettek az ügyfelek rendelkezésére álljanak, az interneten hirdette a szolgáltatásokat, telefonon egyeztetett a hirdetésekre jelentkező ügyfelekkel, meghatározta az árakat és döntött a bevételek elosztásáról.

Átlagosan, egyszerre 4-8 sértettet használt ki ilyen módon és közel 6,8 millió forintra tett szert.

A magyarországi tevékenysége során beszervezett egy – általa is tudottan kiskorú személyt – amelyben féltestvére, egy 22 éves férfi volt segítségére. A férfi elsőnek érzelmileg került közel a kiskorúhoz, majd testvérével fokozatosan bevonták a prostitúciós tevékenységbe, ezután megtiltották, hogy erről bárkinek beszéljen, a telefonos kommunikációját is ellenőrizték.

Amikor a kiskorú ,,ki akart szállni”, a férfi szóbeli és fizikai erőszakkal ezt megakadályozta.

Hozzátették, az elkövetésnek 2018. június elején a BRFK VI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói vetettek véget, akik a testvérpárt őrizetbe vették. A gyanúsítottak a nyomozás egy része alatt letartóztatásban voltak, a nő jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt áll.

A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben több rendbeli, bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elsősegítésének bűntette, ezen túl mindkét terhelt ellen gyermekprostitúció kihasználásának bűntette, valamint kizsákmányolás céljából, kiskorú sérelmére, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékhez - olvasható a közleményben.

Az ügyészség egyébként azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje mindkét vádlottat letöltendő fegyházbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást és tiltsa el őket a kiskorúakat érintő foglalkozásoktól.