Hoffmann Rózsa megszólalt a CEU kapcsán: "Bécs nincs a világ végén"

El lehet menni?

Hoffmann Rózsa bűnbaknak érezte magát a nevével fémjelzett oktatáspolitikai változások miatt az elmúlt években, de hála égnek, bűnösnek nem.

A volt államtitkár állítása szerint sok dicséretet kap a köznevelési reform bizonyos elemeiért, mint a pedagógus béremelés, a hit- és erkölcstan-oktatás bevezetése és a hazafias nevelés.

A bukott szakpolitikus olyan kijelentésekkel sokkolta a nézőket, mint hogy szerinte

a tankötelezettség felső korhatárának 16 évre való leszállítása és a lassan tömegessé váló korai iskolaelhagyás között semmiféle összefüggés nincs.

A CEU Bécsbe költözése kapcsán Hoffmann hangsúlyozottan magánemberként nyilatkozott, szerinte:

"Nem történt olyan tragédia, amiből botrányt kell csinálni. (...) Nem tudom, hogy jól van vagy nincs jól, de Bécs nincs a világ végén."

Hozzátette: eddig is jártak magyar fiatalok bécsi egyetemekre. Biztosította a nézőket, hogy "emberileg megérti", hogy az egyetem vezetése elkeseredett, de ez szerinte egy túlpolitizált ügy, az ingázás pedig nem akkora probléma.

Hoffmann Rózsa szerint az intézmény elköltözése még hasznos is, mert így "a fortyogó fazék csillapodik". Ezt akár Gyurcsány Ferenc is mondhatta volna, ha némileg kulturáltabb hangnemben szerette volna megfogalmazni, hogy "el lehet menni Magyarországról", de a Fidesz-kormányoknak a fiatalokhoz való általános hozzáállását is remekül tükrözi ez a kis őszinteség-villanás.

Orbánék kiszorították őket: 2019 szeptemberétől Bécsben indulnak a CEU képzései

"Mivel a Lex CEU értelmében a CEU nem vehet fel új diákokat 2019. január 1-től, az Egyetem kénytelen a mai napon bejelenteni, hogy minden amerikai akkreditációjú programját Bécsben indítja el 2019 szeptemberében"- áll az egyetem által kiadott közleményben, mely így folytatódik: