A fertőzöttek száma 6697-tel nőtt, a halálozások száma viszont csökkent tegnap óta

6697 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 250 278 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 162 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5868 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 71 682 fő, az aktív fertőzöttek száma 172 728. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 22%-a, a gyógyultak 24%-a budapesti. 7709 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen - írják a koronavirus.gov.hu oldalán.

Több mint furcsa megyei fertőzöttségi adatok jelentek meg a kormány hivatalos tájékoztató oldalán

A koronavírus-járvány kezdete óta eltelt hónapok során már megszokhattuk, hogy a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal, a koronavirus.gov.hu meglehetősen furcsa koncepció alapján működik, és éppen csak az elsődleges funkcióját, vagyis a tájékoztatást nem látja el maradéktalanul.

A kormány minden lehetséges külföldi vakcináról tárgyal, és hamarosan indul a honlap, ahol lehet jelezni az igényeket a védőoltásra. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz. Ha meglesz a megfelelő és a magyar hatóságok által engedélyezett vakcina, akkor a védőoltások beadása az Oltási terv szerv zajlik majd, elsőbbséget fognak élvezni az egészségügyi dolgozók.

Bár napok óta rekordot döntenek a járványadatok, Kásler már látja "a kedvező változásokat"

Mint arról beszámoltunk, az elmúlt napokhoz hasonlóan szombaton ismét megdőlt a halálozási rekord, egy nap alatt 193-an haltak bele a koronavírusba. Ennek ellenére optimista hangvételt ütött meg az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós, aki szerint már látni kedvező változásokat.