"A női esélyegyenlőség a jólét alapvető feltétele"

"A női esélyegyenlőség a jólét alapvető feltétele"

A női esélyegyenlőség alapvető feltétele annak, hogy egy társadalom elmondhassa magáról, hogy jólétben él - mondta Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A jobboldali politikus közölte, hogy a Jobbik által indított Dália program részeként azzal is javítanának a nők helyzetén, hogy stratégiai megállapodást kötnének az összes magyar vállalattal és munkáltatóval annak érdekében, hogy

négy- vagy hatórás részmunkaidős foglalkoztatást biztosítsanak a gyermekes nőknek. Ezért cserébe adókedvezményt, járulékkedvezményt, beszerzéseknél plusz pontokat kapnának.

Varga-Damm Andrea a szociális biztonságot a legsúlyosabb kérdésnek nevezte Magyarországon, majd hozzátette, hogy egy önkormányzat eszköztára ennek javítására mondhatni végtelen. 

Gyermekek sokasága van mentális és fizikai bántalmazásnak kitéve nap mint nap, de ezt a rendszer nem kezeli csak, akkor találkozunk már vele, ha tragédia történik

- mutatott rá Varga-Damm Andrea. 

Egy önkormányzat tud 24 órás gyermekfelügyeletet szervezni, vagy az időseknek olyan monitoring rendszert kialakítani, ami az egészségügyi problémák, vagy az őket érő esetleges támadások idején még azt is jelezheti, hogy megrakták-e a kályhát vagy bevásároltak-e.

"A Dália programmal a társadalom legnagyobb lobbistái kívánunk lenni a környezetvédelem, a nők esélyegyenlősége, a szociális biztonság, a települési infrastruktúra-fejlesztés és a tudatos társadalom kialakítása terén."

Az ellenzéki politikus a sajtótájékoztatón az Aradi vértanúkra emlékezve úgy fogalmazott, hogy amilyen színes volt a tábornokok sora, olyan színes ez a kampány is.

A tizenkét tábornok és egy ezredes hat nép fia volt, mindössze négyen voltak magyar származásúak, és közülük mindössze egy, Török Ignác született a mai Magyarország területén, de a magyar szabadságért készek voltak kiállni közösen

- tette hozzá a jobboldali ellenzéki képviselő.